Sterrenkind

Debora D'Hont Dieleman

Een prentenboek dat je recht in je hart raakt

Ik heb een grote broer
Al kunnen we niet samen zijn
En word ik steeds iets groter
Mijn grote broer blijft klein

De hoofdpersoon in Sterrenkind heeft een bijzondere broer. Elke avond kijkt ze naar hem: hij is de stralendste ster in de nacht. In haar dromen spelen ze samen, tot de ochtend aanbreekt en ze terugkeert naar het gewone leven.

Hij fluistert in mijn oor
En geeft me een klein kusje
Ik zal over je waken.
Droom maar fijn, lief zusje.

Debora d’Hont-Dieleman gebruikte haar eigen ervaring als sterrenmoeder om een prachtig prentenboek te schrijven voor elk kind met een sterrenbroertje of -zusje: een kindje dat misschien niet op aarde voortleeft, maar toch zeker in de harten van familie. Amber Moonen verbeeldde het verhaal op sprookjesachtige wijze. Een prentenboek dat troost biedt – of, als je het verhaal erachter niet kent, een wereld om in weg te dromen…

*

Debora d’Hont-Dieleman gebruikte haar eigen ervaring voor het schrijven van dit boek. Ze geniet dagelijks van haar prachtige dochter, maar het gemis van haar eerstgeboren zoontje is groot. Hij is in 2018 stil geboren.

De wereld van ouders die hun baby onverwachts verliezen stort in. Steun, begrip en hulp is dan ontzettend belangrijk. Daarom is een deel van de opbrengst van dit boek bestemd voor Stille Levens | Kenniscentrum Babysterfte.

‘Stille Levens is er voor ouders van een overleden baby, ongeacht de zwangerschapsduur en hoe lang geleden het verlies is. Bij ons kun je terecht voor steun die gegeven wordt door professioneel getrainde ervaringsdeskundigen en voor uitgebreide kennis en informatie via website en brochures. Daarnaast helpt Stille Levens bij de verbetering van de landelijke zorg, nazorg en rouwopvang en bij het stimuleren van onderzoek naar de preventie en impact van babysterfte.’

Meer informatie is te vinden op www.stillelevens.nl

gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047714736 | nur: 273
Debora D'Hont Dieleman

Auteur

Debora D'Hont Dieleman

Debora d’Hont-Dieleman studeerde klassieke archeologie in Leiden en volgde de master Museumstudies. Haar enthousiasme voor het verleden deelt ze het liefst met iedereen, onder meer via haar podcast De Limes leeft! En als rondleider in diverse musea. Daarnaast schrijft ze graag verhalen – en hoe prachtig die zijn, is te zien aan haar debuut Sterrenkind.

Meer over Debora D'Hont Dieleman
Amber Moonen

Illustrator

Amber Moonen

Amber Moonen studeerde aan de Hogeschool voor Beeldende Kunst en Vormgeving in Amsterdam. Van jongs af aan heeft ze een grote liefde voor verhalende beelden. Haar deelname aan de Picture This!-illustratiewedstrijd – die ze won – leidde onder meer tot Sterrenkind. Naast het illustreren van kinderboeken maakt ze de prachtigste schilderijen.

Meer over Amber Moonen

Activiteiten voor thuis en in de klas

Sterrenkind