Uit de puinhopen

George Monbiot

Gepassioneerd betoog van een van de meest betrokken denkers van deze tijd

In een gepassioneerd betoog laat George Monbiot, een van de meest gelezen kritische denkers van het Engelse taalgebied, er geen twijfel over bestaan: we zijn bezig er een puinhoop van te maken. We vernietigen onze leefwereld. Een alarmerende hoeveelheid planten en dieren sterft uit. De aarde warmt op, met alle gevolgen van dien. Maar ook de solidariteit staat onder druk. Ongelijkheid, haat en geweld nemen toe. Niet bepaald een beeld om vrolijk van te worden.Maar het laatste wat we moeten doen, volgens Monbiot, is bij de pakken neerzitten. We kunnen meer dan we vaak denken. In een aanstekelijk betoog laat hij zien dat mensen op allerlei niveaus naar vernieuwing zoeken, samenwerken en met alternatieven komen. Een voorbeeld hiervan is 'The Land is Ours', een geweldloze campagne voor kleinschalige landbouw op het Britse platteland. Monbiot is schrijver en columnist van 'The Guardian' en geldt als een van de meest betrokken denkers van deze tijd. Hij weet als geen ander zijn lezers te inspireren om in actie te komen en vooral de hoop niet te verliezen.
Formaat: 21,5 x 14,3 cm | paperback | prijs: € 19,99 | isbn: 9789047710691 | nur: 740
George Monbiot

Auteur

George Monbiot

De Brit George Monbiot is van huis uit bioloog en heeft zich ontpopt tot een veelzijdig journalist, die onder meer voor de BBC en The Guardian natuurprogramma’s en onderzoeksartikelen maakt. Hij heeft diverse bestsellers op zijn naam, zoals Feral: Rewilding the Land, Sea and Human Life en The Age of Consent: A Manifesto for a New World Order.

Meer over George Monbiot

Vertaler

Rogier van Kappel

Na enkele jaren als redacteur te hebben gewerkt bij verschillende internationale organisaties is Rogier van Kappel sinds 1993 full-time actief als vertaler Engels. Hij heeft tientallen thrillers vertaald, maar in de loop der jaren is hij zich steeds meer gaan specialiseren in serieuze non-fictie. Recente vertalingen zijn onder meer Daniel Dennetts, Van bacterie naar Bach (AtlasContact 2017), Robert Harris’ München 1938 (Cargo, 2017) en George Monbiots Uit de puinhopen (Lemniscaat 2018).

Meer over Rogier van Kappel