Victorie!

Theo Hoogstraaten

Ontdek de geschiedenis van Alkmaar

De bewoners van Alkmaar worden regelmatig aangevallen door de West-Friezen tot ze in 1254 een stadswal bouwen en hen voor het eerst weten te weerstaan: de stad Alkmaar is geboren.

In deze periode speelt het eerste verhaal van Victorie!, een boek waarin zes verhalen worden verteld over de geschiedenis van Alkmaar. Het boek begint in 1254 en eindigt rond 1900. Ieder verhaal speelt in een andere eeuw. De opstand van het kaas- en broodvolk in 1491, de omsingeling van de stad door de Spanjaarden in de zestiende eeuw en de cholera-epidemie in 1866 - het zijn enkele historische achtergronden waartegen de verhalen zich afspelen.

Theo Hoogstraaten en Simone van der Vlugt, beiden inwoners van Alkmaar, schreven ieder drie spannende
verhalen waarin de geschiedenis van de stad tot leven komt. Het boek kwam tot stand op verzoek van de
gemeente Alkmaar en zal een belangrijke rol spelen tijdens het jubileumjaar 2004, als de stad Alkmaar
haar 750e verjaardag viert. Victorie! zal verspreid worden onder alle leerlingen van groep acht die in
Alkmaar wonen. Daarnaast wordt het boek toegestuurd aan alle basisscholen in Noord-Holland Noord.

e-boek | prijs: € 12,50 | isbn: 9789047750598 | nur: 283
Theo Hoogstraaten

Auteur

Theo Hoogstraaten

Theo Hoogstraaten (Zaanstad, 1948) studeerde Nederlands en geschiedenis en volgde een opleiding tot illustrator. Hij schreef verschillende crimi's voor kinderen, waaronder Blind date en Hot spot. Daarnaast schreef hij een aantal historische jeugdromans. De boeken van Theo Hoogstraaten scoren vaak hoog bij de Kinderjury en de Jonge Jury. Zijn tekst in Victorie! is het eerste wat van Theo Hoogstraaten bij Lemniscaat verschijnt.

Meer over Theo Hoogstraaten
Simone van der Vlugt

Auteur

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt (1966) debuteerde in 1995 met De amulet. Het boek werd meteen getipt door de Nederlandse Kinderjury, en ook de andere historische jeugdromans die daarop volgden, zoals Schijndood en De guillotine, werden goed ontvangen. Sinds 2004 schrijft Simone van der Vlugt succesvolle thrillers en historische romans voor volwassenen.www.simonevandervlugt.nl

Meer over Simone van der Vlugt