Hoe ik per ongeluk een boek schreef

Annet Huizing

Een meeslepend verhaal en een schrijfcursus in één

Katinka wil schrijfster worden. De verhalen komen zomaar op in haar hoofd. Maar ze weet niet goed hoe ze ze op papier moet zetten. Daarom trekt ze op een dag de stoute schoenen aan en klopt aan bij haar overbuurvrouw Lidwien, een beroemd schrijfster. Lidwien wil Katinka wel schrijftips geven, in ruil voor hulp in de tuin. Lidwien stelt Katinka allerlei vragen over wat lezen en schrijven voor haar betekent. Ze leert haar formuleren en vooral kijken, en Katinka schrijft en herschrijft haar leven. Want haar moeder is al jaren dood en haar vader is verliefd of heeft een midlifedinges. Of allebei. Ondertussen hoort Katinka steeds meer over het leven van Lidwien, dat óók de moeite van het opschrijven waard is. En terwijl er een bijzondere vriendschap ontstaat, leert Katinka iets over het leven en schrijft ze per ongeluk een boek.

Annet Huizing won voor haar debuut een Zilveren Griffel én een Sloveense Gouden Peer én een Italiaanse nominatie voor de Premio Strega Ragazze e Ragazzi én eindigde op de Deutschlandfunk-Bestenliste én... hou maar op. Lees het nou maar gewoon en schrijf vervolgens zelf per ongeluk een boek. En o ja, het boek wordt ook nog verfilmd.

‘Nuchter, vaak geestig en op de juiste momenten ontroerend.’ – Bas Maliepaard in Trouw

‘Huizing slaagt met vlag en wimpel en levert een vloeiende en lichtvoetige roman af met echte mensen en thema’s die ertoe doen.’ – Jaap Friso op www.jaapleest.nl

‘Een schrijfcursus verpakt in een ontroerend relaas.’ – Tzum

  • Gebonden Formaat: 22,3 x 15,0 cm Prijs: € 15,99 ISBN: 9789047713777 Nur: 283
  • E-boek Prijs: € 9,99 ISBN: 9789047751175 Nur: 283
Annet Huizing

Auteur

Annet Huizing

Annet Huizing schrijft fictie en non- fictie voor kinderen. Ze woont op een woonboot in Utrecht, tuiniert, houdt (van) padden en fietst graag door polders en duinen. Ze debuteerde bij Lemniscaat met Hoe ik per ongeluk een boek schreef, waarvoor ze onder meer een Zilveren Griffel won en dat in meer dan tien talen werd vertaald. Ook haar tweede boek, De zweetvoetenman, over de Nederlandse rechtspraak, werd met een Zilveren Griffel bekroond – én met de Mr. Eva Meillo Prijs 2018. Alsof dat nog niet genoeg was, won Annet met haar derde boek Het Pungelhuis zowel de Thea Beckmanprijs 2022 als de Jonge Beckmanprijs.

Meer over Annet Huizing
Eveline Verburg

Illustrator

Eveline Verburg

Meer over Eveline Verburg