Winde Wildeling en het moerasmonster

Gill Lewis

Wie de Wildernis binnengaat, zal nooit meer dezelfde zijn

Winde is verhuisd. Haar nieuwe huis grenst aan een overwoekerd terrein.
Als ze op een ochtend de grens oversteekt, gebeurt er iets magisch: ze betreedt de Wildernis – een spannend bos dat veel groter is dan ze had gedacht. Waar zich geheimen schuilhouden, een heks woont en zelfs een monster de omgeving onveilig maakt.
Daar ontmoet ze de Wildelingen: kinderen die zich Muis, Raaf, Vos en Haas noemen. En Winde verandert. Ze wordt Winde Wildeling en gaat met de andere Wildelingen op zoek naar het monster dat hun vriend heeft ontvoerd.
De Wildernis komt tot leven door de fantasie van de kinderen. Dit boek is een ode aan de kracht van de natuur en de verbeelding. Het moedigt kinderen aan om te ontdekken, om nieuwsgierig te zijn, om avonturen te beleven.
Het begin van een geweldige serie, met vrolijke tweekleuren-illustraties van Rebecca Bagley.


Formaat: 14,3 x 21,5 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047714972 | nur: 283
Gill Lewis

Auteur

Gill Lewis

Gill Lewis heeft zowel in Engeland, waar ze woont, als in het buitenland gewerkt als dierenarts. Aan de Bath Spa University volgde ze de masteropleiding Schrijven voor Jongeren. In 2009 won ze de prijs voor meest veelbelovende auteur. Haar eerste kinderboek werd binnen een paar uur aangenomen door een uitgever. In haar verhalen verwerkt ze haar passie voor dieren en natuur, en de ervaringen die ze als dierenarts opdeed.

Meer over Gill Lewis

Illustrator

Rebecca Bagley

Rebecca Bagley studeerde grafisch ontwerp en kwam als assistent-ontwerper terecht bij een kinderboekenuitgeverij. Daar ontdekte ze haar passie voor kinderboeken. Inmiddels werkt ze als freelance illustrator en boekontwerper, voor onder andere Penguin Random House, Oxford University Press, Faber and Faber en het Museum of London.

Meer over Rebecca Bagley
Johanna Rijnbergen

Vertaler

Johanna Rijnbergen

Johanna Rijnbergen (6 juni 1993) studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Ze specialiseerde zich in de cultuur rond het fin de siècle en studeerde af op de vriendschappen tussen de schilders van de Haagse School en de Amsterdamse school met de Tachtigers. Met een groep jaargenoten richtte ze Noodlot op, een literaire cirkel waarbij gezamenlijk wordt gegeten, gedronken en over literatuur wordt gesproken, geheel in stijl van het fin de siècle (de foto bij deze biografie is haar profielfoto voor Noodlot). Al tijdens haar studie werkte Johanna als proeflezer voor diverse literaire uitgeverijen. Inmiddels is ze fulltime corrector, persklaarmaker en vertaler. Ze werkt het liefst van laat op de middag tot diep in de nacht. Als ze vastzit met een vertaling loopt ze het liefst door nachtelijk Amsterdam om haar hoofd vrij te maken en nieuwe inspiratie op te doen. Ze woont in Amsterdam met haar twee katten: Frederik en Louis.

Meer over Johanna Rijnbergen

Activiteiten voor thuis en in de klas

Winde Wildeling en het moerasmonster