Te klein

Mireille Geus

Voor alle kinderen die NIET te klein zijn!

Olifantje krijgt een doos met boeken. Ze zijn allemaal saai, op één boek na. Laat dat nou net het boek zijn waarvan haar moeder vindt dat Olifantje daar te klein voor is! Haar moeder neemt het boek meteen in en legt het in een hoge boom, waar Olifantje niet bij kan.

Wat zou er toch in dat boek staan? Olifantje bedenkt de wildste verhalen…

Of gaat het boek over een m… mui… muis?

Komt die me wakker houden in de nacht?

Ben ik daarvoor nog te klein?

Wat het ook is: ik moet het weten!

Het is een herkenbaar thema voor kinderen: zaken waarvoor hun ouders hen nog te jong vinden, terwijl ze het daar zelf niet mee eens zijn. Laat het maar aan Mireille Geus over om daar een grappig prentenboek van te maken – en aan Evy Van Guyse om dat minstens zo grappig te illustreren! Na Schatkamer sloeg het duo opnieuw de handen ineen. Dat smaakt naar meer…  


gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047714699 | nur: 273
Mireille Geus

Auteur

Mireille Geus

Mireille Geus schrijft alle dagen, vroeger toneelstukken en teksten voor Sesamstraat en tegenwoordig boeken voor volwassenen én voor kinderen, zoals Dans! en Mijn dagen met Niets. Met de wind mee en Schatkamer zijn haar eerste prentenboeken. Ze helpt als schrijfcoach ook nieuwe schrijvers hun stem te vinden. Voor haar jeugdboek Big won ze de Gouden Griffel. Haar werk verscheen in tien landen.

Meer over Mireille Geus
Evy Van Guyse

Illustrator

Evy Van Guyse

Evy van Guyse was als kind al altijd in de weer met potlood en papier en het is dan ook geen wonder dat ze in die richting doorstudeerde. Ze haalde een bachelordiploma interieurvormgeving en volgde grafische en illustratieve vormgeving aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas. Schatkamer is haar eerste prentenboek.

Meer over Evy Van Guyse