Wonder van frieswijck

Thea Beckman

Wonder van frieswijck

Kampen, 1470. Als Tieske, de hond van Alijt Kuinretorf, de zoon van schepen Van den Vene in zijn arm bijt, wordt de hond door de schepenbank voor straf op bedevaart gestuurd. Tieske moet naar een heilige boom in het Oversticht en Alijt zal hem begeleiden.

Alijts vader vindt zijn dochter echter te jong om alleen op reis te gaan en daarom vraagt hij een Portugese koopman, die dezelfde kant op moet, om zijn dochter onder zijn hoede te nemen.

De koopman is niet alleen; hij heeft Danga bij zich, een negerslaafje aan een ketting. De meeste mensen hebben nog nooit iemand meteen donkere huid gezien en denken dat hij deduivel zelf is. Maar Alijt is niet bang voor hem en ze sluit vriendschap met Danga.

Als het gezelschap na een lange reis aankomt in Frieswijck, gebeurt er iets wonderbaarlijks. Op het moment dat iedereen geknield bij de heilige boom zit, valt plotseling Danga's ketting af. Een wonder? Alijt weet er meer van, maar zwijgt. Het belangrijkste is dat Danga weer vrij is.

e-boek | prijs: € 9,99 | isbn: 9789047750390 | nur: 0
Thea Beckman

Auteur

Thea Beckman

‘Het boek is gewoon alleen maar goed!' Mischa de Vreede over Kruistocht in spijkerbroek in NRC Handelsblad‘De inhoud van deze drie vorstelijke boeken is niet kort samen te vatten. Lees ze.' Marijke van Raephorst over de trilogie over de Honderdjarige Oorlog (Geef me de ruimte!, Triomf van de verschroeide aarde, Het rad van fortuin) in Elseviers Magazine‘Thea Beckman schrijft in dit boek niet alleen een voortreffelijk verhaal. Het is duidelijk ook een felle aanklacht tegen de maatschappij, vooral tegen de mentaliteit die veel verziekt en de machtswellust van waaruit maar al te vaak gehandeld wordt. Het helse paradijs zet je wel aan het denken.' Ruud Kamphoven over Het helse paradijs in het Brabants Dagblad‘Zij (Thea Beckman, red.) is een van de weinige Nederlandse auteurs die erin slagen voor de jeugd periodes uit de geschiedenis toegankelijk te maken door ze te kruiden met personen en gevoelens die van alle tijden zijn, met verliefdheden, generatieconflicten of idealisme. Dat was al zo in Kruistocht in spijkerbroek, in Hasse Simonsdochter of Stad in de storm, maar het geldt opnieuw voor De val van de Vredeborch.' Joke Linders over in het Algemeen Dagblad‘Zij (Thea Beckman, red.) is een verteller, ze houdt de aandacht vast, zoals een verteller dat kan bij een kampvuur. Steeds word je als lezer weer bij het verhaal betrokken (...)' Toin Duijx over De Stomme van Kampen in Hervormd NederlandVrijgevochten is zeer geschikt voor grote groepen leerlingen in de brugklas en de tweede klas van alle schooltypen, die heerlijk ongecompliceerd kunnen meeleven met Jaspers spectaculaire gebeurtenissen. Ze zullen ervan smullen.' Ruud Kraaijeveld in Levende talen

Meer over Thea Beckman