De menselijke trekjes van dieren

Anna Claybourne

Hoe dieren lachen, spelen en zich misdragen… net als wij!

Wij denken dat we zo bijzonder zijn, omdat we communiceren, anderen om de tuin weten te leiden, problemen kunnen oplossen en gereedschap maken en gebruiken. Maar daar zijn we niet uniek in. Er zijn talloze dieren die menselijke trekjes vertonen! Neem nou de grijze eekhoorn, die als hij weet dat hij in de gaten wordt gehouden doet alsof hij zijn nootje begraaft, maar het stiekem meeneemt en ergens anders verstopt. Of de wielwebspin die midden in zijn web van dode insecten en bladeren een nepspin bouwt om roofdieren af te schrikken. En wat dacht je van de bonobo Kanzi, die via plaatjes kon communiceren met zijn verzorgers en vroeg om marshmallows en lucifers, en een vuurtje bouwde waarboven hij lekker marshmallows ging roosteren? De menselijke trekjes van dieren is een feest. Ontdek hoe dieren net als wij denken en voelen, plezier maken, samenwerken, dansen, spelen en nog veel meer…
gebonden | prijs: € 15,99 | isbn: 9789047712725 | nur: 223

Auteur

Anna Claybourne

Anna Claybourne studeerde Engelse literatuur aan Oxford en in Toronto, Canada. Ze woont inmiddels in Edinburgh en schrijft boeken over wetenschap en natuur voor kinderen – roofdieren, vulkanen, aardbevingen en andere natuurrampen zijn haar favoriete onderwerpen. Haar boeken zijn internationaal bekroond. Ze schreef onder meer het bij Lemniscaat verschenen Waarom verdrinken vissen niet? en andere natuurtitels.

Meer over Anna Claybourne

Illustrator

Stef Murphy

Stef Murphy is illustrator en verhalenverteller. Vroeger bedacht ze met haar tweelingbroer de wildste avonturen. Nu ze volwassen is geworden, verbeeldt ze die achter haar bureau. Ze houdt nog steeds van avontuur en wil alle wonderen van de wereld ontdekken: soms op papier en soms in het echt.

Meer over Stef Murphy
Jesse Goossens

Vertaler

Jesse Goossens

Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

Meer over Jesse Goossens

Activiteiten voor thuis en in de klas

De menselijke trekjes van dieren