Alles wat je weet over kriebelbeestjes is FOUT!

Nick Crumpton

Word een kriebelbeestjesexpert!

Weet jij alles wat er over kriebelbeestjes te weten valt? Ja toch zeker?

Bijen gaan dood als ze je steken. Duizendpoten hebben duizend poten.

Kakkerlakken zijn onverwoestbaar en vlinders komen uit een cocon. Duh…

jou hoeven ze echt niets meer te vertellen.

NOT!

Alles wat je weet over kriebelbeestjes is FOUT! Dit boek ontmaskert alle onwaarheden. Ontdek hoe het écht zit met ongelofelijke insectenarchitecten, wormen die geen wormen zijn, spinnen die jouw mond niet in willen kruipen en nog veel meer.

Dit boek krioelt van de kriebelfeiten over kriebelbeestjes en als je het uit hebt, weet je meer dan je wist dat je kon weten… en heb je gegiecheld, gegriezeld en genoten.

Echt een boek voor alle leeftijden. Het vervolg op het succesvolle feitjesboek Alles wat je weet over dinosaurussen is FOUT!

gebonden | prijs: € 15,99 | isbn: 9789047714491 | nur: 223
Nick Crumpton

Auteur

Nick Crumpton

NICK CRUMPTON is zoöloog. Hij promoveerde aan de universiteit van Cambridge om vervolgens aan de slag te gaan als voorlichter bij het Londense natuurhistorisch museum en als journalist en onderzoeker voor de BBC. Inmiddels werkt hij voor de Royal Society en schrijft hij boeken voor volwassenen en kinderen. Bij Lemniscaat verschenen onder meer Waarom ruikt een hond aan een kont?, Waarom klimt een kat in de gordijnen?, Alles wat je weet over dinosaurussen is FOUT!, Alles wat je weet over kriebelbeestjes is FOUT! en Superdierenkrachten.

Meer over Nick Crumpton

Illustrator

Gavin Scott

Gavin Scott is een Engelse illustrator die al sinds zijn kindertijd gefascineerd is door dieren. Hij studeerde Natural History Illustration aan de kunstacademie van Bournemouth. Hij begon als wetenschappelijk tekenaar, maar werd uiteindelijk kinderboekenillustrator. Alles wat je weet over dinosaurussen is fout! is zijn eerste boek bij Lemniscaat.

Meer over Gavin Scott
Steven Blaas

Vertaler

Steven Blaas

Steven Blaas (3 maart 1986) werkt als boswachter natuurbeheer in de Veluwezoom. Hij volgde de opleiding Bos- en Natuurbeheer, naar eigen zeggen omdat hij niet kon kiezen tussen alle mogelijke natuuropleidingen. Toen zijn vrouw voor de eerste keer zwanger werd, inmiddels dertien jaar geleden, begon hij natuurboeken voor kinderen te verzamelen. Daarin kwam hij zoveel fouten tegen dat hij zich bij verschillende uitgevers aanmeldde als corrector voor natuurboeken. Bij Lemniscaat is hij inmiddels de vaste vertaler van de titels in de imprint Lemniscaat Natuurlijk! Als hij niet vertaalt of werkt, is hij met zijn zoons Johan en Willem te vinden op de Posbank, waar ze wandelen, hutten bouwen, bomen klimmen en andere avonturen beleven. Volgens Steven is de Posbank de mooiste plek op aarde. Steven Blaas woont met zijn vrouw en twee zoons in Dieren.

Meer over Steven Blaas

Activiteiten voor thuis en in de klas

Alles wat je weet over kriebelbeestjes is FOUT!