Waarom verdrinken vissen niet?

Anna Claybourne

Wonderlijke vragen over de wonderbaarlijke wereld der natuur

Vorig jaar veroverde Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? de boekhandels. Het idee om vanuit kindervragen de kunstgeschiedenis in te duiken, bleek een gouden greep. Vanuit hetzelfde idee wordt nu ingezoomd op de natuur. Waarom kan ik niet vliegen als een vogel? Wat betekent ‘woef’? Wie bedacht dat je koeien kunt melken? Vergeten olifanten wel eens iets? Waarom hebben mensen geen staart?

Aan de hand van vrolijke, tot de verbeelding sprekende vragen worden allerlei aspecten van de natuur besproken: van de evolutie tot de intelligentie van dieren en van biodiversiteit tot hoe dieren met elkaar communiceren. Kun je vriendjes worden met een slang? Dat lees je in het hoofdstuk over gif. Waarom dragen dieren geen kleren? Dat staat in het deel over huiden en vellen. En waar zijn de dinosaurussen gebleven?

Duik in de wereld van de natuur en kijk erin rond door de ogen van een kind. Je zult meer ontdekken dan je je ooit hebt afgevraagd – tenminste… sinds je een kind was!
Formaat: 19 x 26,4 cm | gebonden | prijs: € 15,99 | isbn: 9789047709428 | nur: 223

Auteur

Anna Claybourne

Anna Claybourne studeerde Engelse literatuur aan Oxford en in Toronto, Canada. Ze woont inmiddels in Edinburgh en schrijft boeken over wetenschap en natuur voor kinderen – roofdieren, vulkanen, aardbevingen en andere natuurrampen zijn haar favoriete onderwerpen. Haar boeken zijn internationaal bekroond. Ze schreef onder meer het bij Lemniscaat verschenen Waarom verdrinken vissen niet? en andere natuurtitels.

Meer over Anna Claybourne
Claire Goble

Illustrator

Claire Goble

Claire Goble is ontwerper en illustrator. Ze werd vooral beroemd door haar werk voor televisie: ze was hoofdontwerper voor de BAFTA-winnende serie Dick and Dom in da Bungalow en ontwierp, illustreerde en animeerde voor onder andere CBBC en Nickelodeon. De Waarom...-serie is haar eerste kinderboekenwerk.

Meer over Claire Goble
Jesse Goossens

Vertaler

Jesse Goossens

Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

Meer over Jesse Goossens