Denk en doe als een kunstenaar

Claudia Boldt

Kunst maken is een eitje – en ongelooflijk leuk!

Hoe komt een kunstenaar aan zijn ideeën? En hoe maakt hij er daarna kunst van? Met dit bijzondere doeboek leer je te denken en te doen als een kunstenaar. Inspirerende voorbeelden en eenvoudige aanwijzingen helpen kinderen (en volwassenen) op weg om aande slag te gaan. Ze leren om te experimenteren met verschillende materialen en technieken en hun eigen kunstwerken te maken. Aan de hand van de werken van acht moderne kunstenaars leert iedere kunstenaar in de dop te schilderen, beelden te maken, kostuums te ontwerpen, te tekenen, papierkunst te maken, te bouwen, samen te werken en te fotograferen. Het resultaat? IJsbeelden, onderwatersteden, superheldencapes, schilderijen met benen, dansende robots, collages, driedimensionale chili con carne en nog heel veel meer. En vooral héél veel plezier. Als extraatje is na het lezen van dit boek ook het bezoeken van een museum nog leuker, want je leert begrijpen hoe kunstenaars kijken, denken en doen. Een boek om talloze vrije middagen mee door te brengen en dat zorgt voor een huis vol kunst!
Formaat: 23,1 x 30 cm | gebonden | prijs: € 17,99 | isbn: 9789047708865

Auteur

Claudia Boldt

Claudia Boldt is schrijfster, illustrator en vormgever.   Samen met Eleanor Meredith runt ze een eigen uitgeverij in Londen, Bolt Editions. Ze zijn onder meer de uitgevers en medebedenkers van The Loop, een kunsttijdschrift voor kinderen.

Meer over Claudia Boldt

Auteur

Eleanor Meredith

Eleanor Meredith is kunstenares en illustrator. Samen met Claudio Boldt runt ze een eigen uitgeverij in Londen, Bolt Editions. Ze zijn onder meer de uitgevers en medebedenkers van The Loop, een kunsttijdschrift voor kinderen.

Meer over Eleanor Meredith
Jesse Goossens

Vertaler

Jesse Goossens

Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

Meer over Jesse Goossens