Welterusten, Kleine Beer

Martin Waddell

Het heerlijkste welterusten-boek 

Kleine Beer kan niet slapen. Het is zo donker! Geduldig komt Grote Beer hem telkens weer geruststellen. Iedere keer brengt hij een groter lichtje mee. Uiteindelijk haalt hij zelfs de maan voor Kleine Beer, en alle fonkelende sterren. 

Nu in een prachtige mini pop-upeditie, blijft het een verhaal om bij weg te dromen en in te slapen... 

  • Gebonden Formaat: 17,8 x 14,7 cm Prijs: € 12,99 ISBN: 9789047706595 Nur: 273
  • Gebonden Formaat: 26,7 x 22,3 cm Prijs: € 14,99 ISBN: 9789047707646 Nur: 273
  • Kartonboek Formaat: 15,0 x 13,1 cm Prijs: € 9,99 ISBN: 9789047709503 Nur: 271
Martin Waddell

Auteur

Martin Waddell

Martin Waddell (Ierland, 1941) begon op zijn vijftiende bij een krant te werken. In 1966 besloot hij schrijver te worden en in 1969 publiceerde hij zijn eerste kinderboek: In a blue velvet dress.Nadat hij in 1972 slachtoffer werd van een bomaanslag van de IRA, was het een tijd stil rond zijn persoon. In 1978 pakte hij de draad weer op en begon hij in samenwerking met de illustratrices Barbara Firth en Jill Barton prentenboeken te publiceren.Omdat de dagelijkse wereld van kinderen al zwart genoeg is, wil Waddell dat zijn verhalen een goede afloop hebben. Hij concentreert zich op herkenbare, dagelijkse problemen, zoals de komst van een nieuw zusje of angst voor het donker. Zijn werk is vele malen bekroond, onder meer met de Smarties Book Prize voor Welterusten... Kleine Beer. In 2004 werd zijn werk bekroond met de prestigieuze Hans Christian Andersenprijs.Het werk van Martin Waddell wordt gewaardeerd om de eenvoud en de goede structuur van de verhalen. In Nederland kreeg hij tweemaal een Vlag en Wimpel.Bron: Encyclopedie van de jeugdliteratuur, onder redactie van Jan van Coillie, Joke Linders, Selma Niewold, Jos Staal, uitgeverij De Fontein

Meer over Martin Waddell
Barbara Firth

Illustrator

Barbara Firth

Barbara Firth tekende toen ze drie jaar oud was al het liefst planten en dieren. Op haar elfde verhuisde de familie naar het platteland, waar ze volop de kans kreeg om haar hobby uit te oefenen. Naarmate Barbara ouder werd, kreeg ze meer belangstelling voor ontwerpen en na haar middelbare school volgde ze een studie aan de Modevakschool in Londen.Daarna werkte ze geruime tijd voor het tijdschrift Vogue. In 1971 stopte ze met deze baan, waarna ze enige tijd als freelancer werkte. Haar doorbraak als illustratrice kwam echter toen ze prentenboeken ging maken voor Walker Books in Londen. Toen kon ze eindelijk tekenen wat ze het liefst wilde: de natuur.Firths prentenboeken zijn wereldwijd een groot succes en zijn meermalen in de prijzen gevallen. Haar bekendste prentenboek is Welterusten... Kleine Beer. In de jaren na publicatie van dit boek zijn nog verschillende andere boeken over de Kleine Beer en de zorgzame Grote Beer verschenen.

Meer over Barbara Firth

Vertaler

L.M. Niskos

Meer over L.M. Niskos