Plons!

Martin Waddell

Floortje duikt zo graag in het water!

'In het water gesprongen?'
'Tjonge-tjonge...'
'Het varken is in het water gesprongen.'
'Ga weg! 't Is niet waar!'

Floortje, het varken, heeft het heel warm. Ze ziet de eenden vrolijk spetteren in het water. En hoewel het niet normaal is voor varkens om het water in te duiken, neemt Floortje een aanloop en... plons!

Formaat: 26,7 x 22,2 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789060698433 | nur: 273
Martin Waddell

Auteur

Martin Waddell

Martin Waddell (Ierland, 1941) begon op zijn vijftiende bij een krant te werken. In 1966 besloot hij schrijver te worden en in 1969 publiceerde hij zijn eerste kinderboek: In a blue velvet dress.Nadat hij in 1972 slachtoffer werd van een bomaanslag van de IRA, was het een tijd stil rond zijn persoon. In 1978 pakte hij de draad weer op en begon hij in samenwerking met de illustratrices Barbara Firth en Jill Barton prentenboeken te publiceren.Omdat de dagelijkse wereld van kinderen al zwart genoeg is, wil Waddell dat zijn verhalen een goede afloop hebben. Hij concentreert zich op herkenbare, dagelijkse problemen, zoals de komst van een nieuw zusje of angst voor het donker. Zijn werk is vele malen bekroond, onder meer met de Smarties Book Prize voor Welterusten... Kleine Beer. In 2004 werd zijn werk bekroond met de prestigieuze Hans Christian Andersenprijs.Het werk van Martin Waddell wordt gewaardeerd om de eenvoud en de goede structuur van de verhalen. In Nederland kreeg hij tweemaal een Vlag en Wimpel.Bron: Encyclopedie van de jeugdliteratuur, onder redactie van Jan van Coillie, Joke Linders, Selma Niewold, Jos Staal, uitgeverij De Fontein

Meer over Martin Waddell
Jill Barton

Illustrator

Jill Barton

Jill Barton werd in 1940 geboren in Engeland. Toen ze zestien was besloot ze te stoppen met school. Ze had verschillende baantjes en werkte o.a. als apothekersassistente en als verkoopster. Uiteindelijk stopte ze met werken en werd fulltime moeder.Haar man had een bedrijf in de distributie van kinderboeken. Toen zij hem na een aantal jaren begon te assisteren, werd haar enthousiasme voor illustraties in prentenboeken aangewakkerd. Ze besloot een cursus illustreren te volgen en haalde op haar achtenveertigste haar diploma. Zelf zegt ze over die periode dat ze genoten heeft van elke minuut dat ze met haar studie bezig was.Vlak voordat ze haar diploma behaalde, werd haar eerste boek aangenomen door Walker Books in Londen. Daarna heeft ze verschillende prentenboeken gemaakt, vaak in samenwerking met de auteurs Martin Waddell en Amy Hest.

Meer over Jill Barton

Vertaler

L.M. Niskos

Meer over L.M. Niskos