Het giraffenseizoen

Nicola Davies

Het giraffenseizoen

Een verhaal van hoop over de kracht van mens en natuur

Dit is het eerste deel van een schitterende serie prentenboeken waarin Nicola Davies, steeds met een andere illustrator, het verhaal van een diersoort in deze tijd van klimaatverandering onder de loep neemt.

Samen met Emily Sutton en natuurbeschermer Kisilu Musya vertelt ze in dit prentenboek het verhaal van de Afrikaanse giraffen. Zij maakten ooit deel uit van het dagelijks leven en kwamen jaarlijks met het regenseizoen. Tot ze na een jaar van grote droogte niet meer terugkwamen…

Maar zoals de prachtige illustraties laten zien, is Het giraffenseizoen een verhaal van hoop. Een mooiere wereld, mét giraffen, is mogelijk.

Formaat: 26 x 28,8 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047714422 | nur: 223
Nicola Davies

Auteur

Nicola Davies

Nicola Davies is zoöloog en schrijfster. Voor de BBC presenteerde zij jarenlang het dierenprogramma The Really Wild Show. Nicola schrijft voor kinderen én volwassenen.

Illustrator

Emily Sutton

Emily Sutton studeerde af in illustratie aan het Edinburgh College of Art. Ze illustreert prentenboeken, schildert, beeldhouwt en ontwerpt drukwerk. Haar debuut werd uitgegeven door het Victoria & Albert Museum.