Kijken voor kinderen

David Hockney

Een van de grootste kunstenaars van deze tijd laat kinderen naar kunst kijken

Kunst is overal – en is er altijd geweest: van grotschilderingen tot computertekeningen. Dat laat David Hockney zien aan de hand van talloze beelden uit de beeldende kunst, film en fotografie. Samen met kunstcriticus Martin Gayford vertelt hij  hoe er door de eeuwen heen kunst is gemaakt en hoe ernaar is gekeken – en hoe je zelf kunt kijken.

Kunst is niet iets waar je voor gestudeerd moet hebben. Overal is wel iets bijzonders in te ontdekken. Hockney wijst je op lijnen, schaduwen, perspectief, spiegelingen… waardoor je niet alleen naar kunst, maar naar de hele wereld anders gaat kijken.

Illustrator Rose Blake vult de talloze afbeeldingen aan met grappige tekeningen van David, Martin, andere kunstenaars en zelfs hier en daar een huisdier.

Eigenlijk was dit boek bedoeld als een eenvoudige versie van Hockneys standaardwerk A History of Pictures, maar door zijn speelsheid en begrijpelijkheid overtreft het het basiswerk. Het is een boek dat iedereen die graag om zich heen kijkt in huis moet hebben!

gebonden | prijs: € 19,99 | isbn: 9789047710073 | nur: 217
David Hockney

Auteur

David Hockney

David Hockney is een van de meest geliefde kunstenaars van dit moment – zijn werk hangt in grote musea over de hele wereld. Ook schrijft hij boeken over kunst, waaronder de bestseller Secret Knowledge waarin hij de geheimen van de grote meesters prijsgeeft, en het standaardwerk Kijken voor kinderen. WWW.DAVIDHOCKNEY.CO.UK

Meer over David Hockney

Auteur

Martin Gayford

Martin Gayford schrijft vooral over kunst en jazzmuziek. Hij is kunstcriticus van het vooraanstaande tijdschrift The Spectator en levert artikelen voor allerlei andere kranten en tijdschriften.www.MARTINGAYFORD.CO.UK

Meer over Martin Gayford

Illustrator

Rose Blake

Rose Blake is illustrator en kunstenaar die tekeningen en foto's maakt gevestigd in Londen.

Meer over Rose Blake
Jesse Goossens

Vertaler

Jesse Goossens

Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

Meer over Jesse Goossens