Wat is moderne kunst?

Jacky Klein

Een kleurrijke, verrassende introductie in de wereld van de moderne kunst

Wie voor het eerst een museum met moderne kunst binnenkomt, kijkt zijn ogen uit. Waar zijn die kunstenaars mee bezig? Vroeger had je gewoon een schilderij of een beeld waaraan je duidelijk kon zien wat het voorstelde. Maar wat moet je hier nou mee? Waarom gebruiken kunstenaars olifantenpoep, eierschalen en geplette auto's in hun kunst? Wie maakte er beelden van tl-buizen? Zijn twee enorme cheeseburgers beter dan eentje? Ziet het bed van Rachel Whiteread er aantrekkelijk uit? En waarom hangt er een kostuum aan de muur van een museum? ‘Wat is moderne kunst?’ vertelt je hier alles over en nog veel meer. Het is de perfecte inleiding in de wereld van de moderne kunst, aan de hand van het werk van zeventig kunstenaars van over de hele wereld. Dit boek puilt uit van de wonderlijke weetjes: ontdek onderwerpen zoals het heelal, merkwaardige materialen en bizarre beesten, doe ideeën op, leer over stijlen en technieken en verbaas je over uitspraken van kunstenaars en de manier waarop ze hun werk maken. In de korte biografieën van de kunstenaars staan grappige feitjes, een woordenlijst verklaart de belangrijkste kunstbegrippenen er is ook nog een lijst van websites en musea waar meer te ontdekken valt. Of je er nu thuis van geniet of op school, als kind of als volwassene, ‘Wat is moderne kunst?’ daagt je uit om je te verwonderen en te genieten van de meest bijzondere kunstwerken van onze tijd.
Formaat: 24,1 x 30,5 cm | gebonden | prijs: € 22,50 | isbn: 9789047708858 | nur: 217
Jacky Klein

Auteur

Jacky Klein

Jacky Klein studeerde geschiedenis in Oxford en kunstgeschiedenis aan het Courtauld Institute of Arts in Londen. Ze is kunsthistoricus en auteur, gespecialiseerd in twintigste-eeuwseen moderne kunst.

Meer over Jacky Klein

Auteur

Suzy Klein

Suzy Klein studeerde muziek in Oxford. Ze schrijft en presenteert over muziek en kunst. Ze presenteert een primetime-radioprogramma op BBC 3, Suzy Klein’s Sunday Morning, en schrijft voor The Guardian en het tijdschrift New Statesman. Jacky en Suzy zijn zussen.  

Meer over Suzy Klein
Jesse Goossens

Vertaler

Jesse Goossens

Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

Meer over Jesse Goossens

Activiteiten voor thuis en in de klas

Wat is moderne kunst?