Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst?

Susie Hodge

Een rondreis door de kunst aan de hand van vragen van kinderen

Bestaan er ook lelijke beelden? Waarom is kunst zo duur? Hangt dit niet op z’n kop? Waarom ligt er allemaal fruit? Dit is toch niet af? Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? Kinderen kunnen de mooiste vragen stellen, waardoor ook volwassenen met nieuwe ogen naar kunst gaan kijken. In dit schitterende boek maken we een kunstreis door de tijd – en komen we langs honderden beroemde kunstwerken. Aan de hand van de vraag ‘Waarom is alles zo vaag?’ wordt het impressionisme uitgelegd. Abstracte kunst komt aan de orde bij de vraag ‘Wat stelt het voor?’. En die blote mensen uit de titel komen onder meer langs in de oude Griekse kunst. Elk aspect van kunst dat onder de loep wordt genomen, wordt extra bijzonder door de vragen die erbij gesteld én beantwoord worden. ‘Hoe maak je kunst eng?’ wordt gevraagd bij De Schreeuw van Munch. Het antwoord lees je zelf maar! Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? is de vrolijkst denkbare introductie in de kunstwereld voor jong en oud. Een onmisbaar boek voor iedereen die kennis wil maken met kunst – of die denkt dat hij alles al weet, en die door dit boek zijn mening zal moeten herzien.
gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047708353 | nur: 217
Susie Hodge

Auteur

Susie Hodge

Susie Hodge is kunsthistorica, kunstenaar, illustrator en journalist. Ze heeft al meer dan honderd boeken geschreven voor kinderen en volwassenen, in allerlei verschillende genres. Daarnaast schildert ze veel en geeft ze regelmatig lezingen en workshops over kunst. Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? is haar eerste boek bij Lemniscaat.

Meer over Susie Hodge
Claire Goble

Illustrator

Claire Goble

Claire Goble is ontwerper en illustrator. Ze werd vooral beroemd door haar werk voor televisie: ze was hoofdontwerper voor de BAFTA-winnende serie Dick and Dom in da Bungalow en ontwierp, illustreerde en animeerde voor onder andere CBBC en Nickelodeon. De Waarom...-serie is haar eerste kinderboekenwerk.

Meer over Claire Goble
Jesse Goossens

Vertaler

Jesse Goossens

Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

Meer over Jesse Goossens

Activiteiten voor thuis en in de klas

Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst?