Ridder Tim

Inge Besaris

Tim moet morgen afzwemmen, maar eerst is er nog een draak te verslaan!

De avond voor hij gaat afzwemmen is Tim verschrikkelijk zenuwachtig. Hij heeft muizen in zijn hoofd, zoals papa zegt.
Gelukkig heeft papa een verrassing waardoor hij zich wat dapperder voelt. Een echt ridderpak!
Toch wordt het geen rustige nacht, want Beer verdwijnt uit zijn bed. Meegenomen door een draak! Daar ligt een taak voor Ridder Tim!
Kan Ridder Tim zijn lievelingsbeer redden? En zal hij zijn zwemdiploma halen? Ieder kind van vier jaar en ouder zal niet willen stoppen met lezen of luisteren tot hij of zij erachter is gekomen.

Ridder Tim is al jarenlang een succesvolle voorstelling van Theater Snater. Inge Besaris, die samen met Chris Oelmeijer Theater Snater vormt, heeft het herkenbare, fantasievolle verhaal bewerkt tot een heerlijk voorleesboek dat beginnende lezers zelf ook kunnen lezen, terwijl ze genieten van de vele kleurrijke illustraties die Astrid Sam maakte.
gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047713012 | nur: 281
Inge Besaris

Auteur

Inge Besaris

Inge Besaris is schrijver en theatermaker. Onder de naam Theater Snater maakt ze met haar partner sinds 1984 voorstellingen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ze schreef onder andere voorleesverhalen voor Sesam­straat en in 2021 debuteerde ze bij Lemnis­caat met Ridder Tim.

Meer over Inge Besaris
Astrid Sam

Illustrator

Astrid Sam

Astrid Sam studeerde aan het Grafisch Lyceum in Amsterdam en volgde de richting Illustratieve Vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Haar werk kenmerkt zich door de vrolijke kleuren en heldere karakters. Ridder Tim is haar eerste boek bij Lemniscaat.

Meer over Astrid Sam

Activiteiten voor thuis en in de klas

Ridder Tim