Takkenhoofd

Inge Besaris

Een warm verhaal over vriendschap, verandering, verlies… en oplossingen

Sofie is een kermiskind. Haar ouders hebben een reuzenrad en een oliebollenkraam, maar tijdens het kermisseizoen, van april tot november, woont Sofie bij haar opa.

Opa woont in een piepklein huisje in het bos – een heerlijke plek. Het enige nadeel is dat de school in het dorp zo’n vervelende meester heeft.

Dit jaar zit er een nieuwe jongen in de klas, Mo. Zijn ouders hebben de Super Donya, een piepkleine, stampvolle, superlekker ruikende winkel. Al snel zijn Sofie en Mo dikke vrienden.

Maar er is iets vreemds aan de hand met Opa. Gaat het wel goed met hem? En kan Sofie wel bij hem blijven? De meester heeft namelijk een zus die directrice is van Huize Avondrood. Zij begint zich overal mee te bemoeien… en dat gaat helemaal de verkeerde kant op.

Inge Besaris weet Sofies worsteling met de situatie te beschrijven op een wijze die tegelijkertijd luchtig, vrolijk en hartverscheurend is. Irina Filcer geeft die gelaagdheid schitterend weer in haar kleurige schilderingen.


gebonden | prijs: € 15,99 | isbn: 9789047714965 | nur: 283
Inge Besaris

Auteur

Inge Besaris

Inge Besaris is schrijver en theatermaker. Onder de naam Theater Snater maakt ze met haar partner sinds 1984 voorstellingen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ze schreef onder andere voorleesverhalen voor Sesam­straat en in 2021 debuteerde ze bij Lemnis­caat met Ridder Tim.

Meer over Inge Besaris
Irina Filcer

Illustrator

Irina Filcer

Irina Filcer werkte jarenlang als straattheatermaker en steltenloper bij internatio­nale gezelschappen. Sinds 2004 werkt ze als filmmaker, animator, grafisch ontwerper en illustrator. Samen met haar partner bouwt ze video-installaties en tentoonstellingen en ontwerpt ze bordspelen. Takkenhoofd is haar debuut bij Lemniscaat.

Meer over Irina Filcer

Activiteiten voor thuis en in de klas

Takkenhoofd