Van stormgod tot dondervogel

Claire Cock-Starkey

Een betoverende verzameling wilde wijsheden van over de hele wereld

Wist je dat een konijn onweer kan voorspellen door zijn oren in de richting van de bui te draaien? Dat lelietjes-van-dalen eigenlijk elfenbekertjes zijn? En dat je als je paardenbloemen mee naar binnen neemt in je bed gaat plassen?

Ontdek in dit boek de betekenis die in allerlei culturen is toegekend aan:

- een breed scala aan verschillende dieren, vogels en insecten;

- talloze soorten bloemen, planten en bomen;

- het weer, de zon, de maan en de sterren;

- goede en slechte voortekenen, en geluksbrengers.

Van stormgod tot dondervogel
laat je je verwonderen over de folklore van verschillende culturen, en zorgt ervoor dat je de natuur om je heen met nieuwe ogen bekijkt. Het is een schatkamer van bijgeloof, oude wijsheid en betoverende volksverhalen vol schitterende, op volkskunst geïnspireerde illustraties.

gebonden | prijs: € 16,99 | isbn: 9789047713906 | nur: 345

Auteur

Claire Cock-Starkey

Claire Cock-Starkey werkte voor BBC Radio 4 en schrijft non-fictie over geschiedenis, bibliotheken, woorden, boeken en musea. Ze voelt zich het gelukkigst in de leeszalen van de British Library, omringd door obscure en fascinerende boeken, terwijl ze onderzoek doet voor haar volgende publicatie.

Meer over Claire Cock-Starkey

Illustrator

Aitch

AITCH is geboren in Roemenië, maar vestigt zich nergens. Tijdens haar reizen laat ze zich inspireren door nieuwe landschappen en ontwikkelt haar techniek zich steeds verder. Ze heeft meer dan 50.000 volgers op Instagram.

Meer over Aitch
Johanna Rijnbergen

Vertaler

Johanna Rijnbergen

Johanna Rijnbergen (6 juni 1993) studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Ze specialiseerde zich in de cultuur rond het fin de siècle en studeerde af op de vriendschappen tussen de schilders van de Haagse School en de Amsterdamse school met de Tachtigers. Met een groep jaargenoten richtte ze Noodlot op, een literaire cirkel waarbij gezamenlijk wordt gegeten, gedronken en over literatuur wordt gesproken, geheel in stijl van het fin de siècle (de foto bij deze biografie is haar profielfoto voor Noodlot). Al tijdens haar studie werkte Johanna als proeflezer voor diverse literaire uitgeverijen. Inmiddels is ze fulltime corrector, persklaarmaker en vertaler. Ze werkt het liefst van laat op de middag tot diep in de nacht. Als ze vastzit met een vertaling loopt ze het liefst door nachtelijk Amsterdam om haar hoofd vrij te maken en nieuwe inspiratie op te doen. Ze woont in Amsterdam met haar twee katten: Frederik en Louis.

Meer over Johanna Rijnbergen

Activiteiten voor thuis en in de klas

Van stormgod tot dondervogel