Van dwaallicht tot drakenkoning

Claire Cock-Starkey

Volksverhalen en wijsheden van het land, de lucht en de zee

Van donderende rivieren tot schaduwrijke bossen, van flitsende moerassen tot duistere grotten, en van besneeuwde bergen tot de diepten van de oceaan... ontdek de folklore van de wildste plekken op aarde. Verhalen en geesten in overvloed in deze gebieden, waar traditionele wijsheid en mysterieuze magie met elkaar verweven zijn.
Elk van de zes hoofdstukken behandelt een ander landschap en onthult verhalen van rond de wereld over bossen, zeeën en oceanen, moerassen, bergen, rivieren, heuvels en grotten. Ontdek hoe volgens de Maori-traditie bossen de hemel omhooghouden, hoe in Ierland ooit werd gedacht dat zeewier het weer voorspelde en hoe de oude Grieken geloofden dat de smederij van de goden zich in de Etna bevond. Dit schitterend geïllustreerde boek onthult de geheimen van onze natuurlijke wereld zoals nooit eerder vertoond.

Een schatkamer aan fascinerende verhalen en oude wijsheden in de meeslepende vertaling van Margaretha van Andel.


Formaat: 23,5 x 29 cm | gebonden | prijs: € 15,99 | isbn: 9789047714767 | nur: 223

Auteur

Claire Cock-Starkey

Claire Cock-Starkey werkte voor BBC Radio 4 en schrijft non-fictie over geschiedenis, bibliotheken, woorden, boeken en musea. Ze voelt zich het gelukkigst in de leeszalen van de British Library, omringd door obscure en fascinerende boeken, terwijl ze onderzoek doet voor haar volgende publicatie.

Meer over Claire Cock-Starkey

Illustrator

Aitch

AITCH is geboren in Roemenië, maar vestigt zich nergens. Tijdens haar reizen laat ze zich inspireren door nieuwe landschappen en ontwikkelt haar techniek zich steeds verder. Ze heeft meer dan 50.000 volgers op Instagram.

Meer over Aitch
Margaretha van Andel

Vertaler

Margaretha van Andel

Margaretha van Andel werd in Noord-Brabant geboren, verbleef langere tijd in onder meer China en Pakistan en woont nu op het Friese platteland. Ze is inmiddels fulltime schrijver en vertaler. Ze publiceerde titels voor verschillende leeftijden. Bij Lemniscaat verschenen van haar hand Transit, Ik, Verhalen van de Fladdertak en meerdere vertalingen, zoals van De tovenaar van Oz, De geheime tuin, Noordse mythen en Een jurk met zakken.

Meer over Margaretha van Andel

Illustrator

Samantha Dolan

Meer over Samantha Dolan