Van dwaallicht tot drakenkoning

Claire Cock-Starkey

Volksverhalen en wijsheden van het land, de lucht en de zee

Van donderende rivieren tot schaduwrijke bossen, van flitsende moerassen tot duistere grotten, en van besneeuwde bergen tot de diepten van de oceaan... ontdek de folklore van de wildste plekken op aarde. Verhalen en geesten in overvloed in deze gebieden, waar traditionele wijsheid en mysterieuze magie met elkaar verweven zijn.
Elk van de zes hoofdstukken behandelt een ander landschap en onthult verhalen van rond de wereld over bossen, zeeën en oceanen, moerassen, bergen, rivieren, heuvels en grotten. Ontdek hoe volgens de Maori-traditie bossen de hemel omhooghouden, hoe in Ierland ooit werd gedacht dat zeewier het weer voorspelde en hoe de oude Grieken geloofden dat de smederij van de goden zich in de Etna bevond. Dit schitterend geïllustreerde boek onthult de geheimen van onze natuurlijke wereld zoals nooit eerder vertoond.

Een schatkamer aan fascinerende verhalen en oude wijsheden in de meeslepende vertaling van Margaretha van Andel.


Formaat: 23,5 x 29 cm | gebonden | prijs: € 16,99 | isbn: 9789047714767 | nur: 223

Auteur

Claire Cock-Starkey

Claire Cock-Starkey werkte voor BBC Radio 4 en schrijft non-fictie over geschiedenis, bibliotheken, woorden, boeken en musea. Ze voelt zich het gelukkigst in de leeszalen van de British Library, omringd door obscure en fascinerende boeken, terwijl ze onderzoek doet voor haar volgende publicatie.

Meer over Claire Cock-Starkey
Margaretha van Andel

Vertaler

Margaretha van Andel

Margaretha van Andel werd in Noord-Brabant geboren, verbleef langere tijd in onder meer China en Pakistan en woont nu op het Friese platteland. Ze is inmiddels fulltime schrijver en vertaler. Ze publiceerde titels voor verschillende leeftijden. Bij Lemniscaat verschenen van haar hand Transit, Ik, Verhalen van de Fladdertak en meerdere vertalingen, zoals van De tovenaar van Oz, De geheime tuin, Noordse mythen en Een jurk met zakken.

Meer over Margaretha van Andel

Illustrator

Samantha Dolan

Samantha Dolan is een Schotse kunstenaar en illustrator. Ze gebruikt haar favoriete materialen – potlood, inkt en gouache – om kunst te maken die is geïnspireerd door de natuurlijke wereld om haar heen. Ze combineert haar passie voor de natuur met een liefde voor mythe en folklore.

Meer over Samantha Dolan

Activiteiten voor thuis en in de klas

Van dwaallicht tot drakenkoning