Waterwerelden

Alexander Kaufman

Het leven onder water is nog wonderlijker dan aan wal

Duik in vijftien waterwerelden en ontdek de bijzondere wezens die daar wonen.

Bezoek de ongelofelijke, levensechte aquaria die onze blauwe planeet rijk is: van zeegrasvelden tot uitgestrekte oceanen, van diepzeevulkanen tot tropische koraalriffen, van mangroven tot riviermondingen. Dit prachtige boek viert het waterleven in alle vormen, van de grote blauwe vinvis tot de allerkleinste garnaal.

gebonden | prijs: € 19,99 | isbn: 9789047713227 | nur: 223

Auteur

Alexander Kaufman

Alexander C. Kaufman is een bekroonde hoofdreporter van HuffPost, waar hij schrijft over klimaatverandering, energie en milieu. Hij deed verslag vanuit Vietnam, Groenland en het Braziliaanse Amazonegebied. Hij is een New Yorker van de vijfde generatie en leeft in Queens met zijn partner Amanda en hun kat Ashitaka.

Meer over Alexander Kaufman

Illustrator

Mariana Rodrigues

Mariana Rodrigues maakt rijke, betoverende tekeningen die zijn geïnspireerd door haar liefde voor de natuur en surrealistische vormen uit de werkelijkheid en de fantasie. Ze leeft en werkt in Porto, Portugal.

Meer over Mariana Rodrigues
Steven Blaas

Vertaler

Steven Blaas

Steven Blaas (3 maart 1986) werkt als boswachter natuurbeheer in de Veluwezoom. Hij volgde de opleiding Bos- en Natuurbeheer, naar eigen zeggen omdat hij niet kon kiezen tussen alle mogelijke natuuropleidingen. Toen zijn vrouw voor de eerste keer zwanger werd, inmiddels dertien jaar geleden, begon hij natuurboeken voor kinderen te verzamelen. Daarin kwam hij zoveel fouten tegen dat hij zich bij verschillende uitgevers aanmeldde als corrector voor natuurboeken. Bij Lemniscaat is hij inmiddels de vaste vertaler van de titels in de imprint Lemniscaat Natuurlijk! Als hij niet vertaalt of werkt, is hij met zijn zoons Johan en Willem te vinden op de Posbank, waar ze wandelen, hutten bouwen, bomen klimmen en andere avonturen beleven. Volgens Steven is de Posbank de mooiste plek op aarde. Steven Blaas woont met zijn vrouw en twee zoons in Dieren.

Meer over Steven Blaas

Activiteiten voor thuis en in de klas

Waterwerelden