Plant

Rizanino Reyes

Het allermooiste plantenboek om meteen mee aan de slag te gaan

Ontdek vijftien planten en schimmels met superheldenkrachten en leer hoe je ze moet kweken.

Ontmoet hun fascinerende familieleden (de heerlijke tomaat is een neefje van de dodelijke nachtschade!) en duik in hun bijzondere geschiedenis (sla was de eerste groente die in de ruimte groeide).

Volg stap voor stap hoe je deze planten kunt kweken en verzorgen, of je nou een grote achtertuin hebt of alleen een zonnige vensterbank.

De verhalen van hovenier Riz Reyes en de talloze tekeningen van Sara Boccaccini Meadows zullen jong en oud verleiden om direct de handen in de aarde te steken en te gaan PLANTEN.

Formaat: 25,6 x 31 cm | gebonden | prijs: € 19,99 | isbn: 9789047714071 | nur: 223

Auteur

Rizanino Reyes

Riz Reyes is tuinbouwkundige en onderwijzer. Hij werd geboren op de Filipijnen waar zijn vader een fruitplantage had. Op zevenjarige leeftijd verhuisde hij naar de Verenigde Staten, waar hij allerlei nieuwe en vreemde bloemen leerde kennen. Hij studeerde tuinbouwkunde aan de Universiteit van Washington. Met zijn werk wil hij jonge mensen inspireren om meer te doen voor het milieu.

Meer over Rizanino Reyes
Sara Boccaccini Meadows

Illustrator

Sara Boccaccini Meadows

Sara Boccaccini Meadows is een Engelse illustratrice die in Los Angeles woont. Haar speelse werk – in aquarel, gouache en inkt – wordt geïnspireerd door het buitenleven, en ze heeft een kwart miljoen volgers op Instagram.

Meer over Sara Boccaccini Meadows
Steven Blaas

Vertaler

Steven Blaas

Steven Blaas (3 maart 1986) werkt als boswachter natuurbeheer in de Veluwezoom. Hij volgde de opleiding Bos- en Natuurbeheer, naar eigen zeggen omdat hij niet kon kiezen tussen alle mogelijke natuuropleidingen. Toen zijn vrouw voor de eerste keer zwanger werd, inmiddels dertien jaar geleden, begon hij natuurboeken voor kinderen te verzamelen. Daarin kwam hij zoveel fouten tegen dat hij zich bij verschillende uitgevers aanmeldde als corrector voor natuurboeken. Bij Lemniscaat is hij inmiddels de vaste vertaler van de titels in de imprint Lemniscaat Natuurlijk! Als hij niet vertaalt of werkt, is hij met zijn zoons Johan en Willem te vinden op de Posbank, waar ze wandelen, hutten bouwen, bomen klimmen en andere avonturen beleven. Volgens Steven is de Posbank de mooiste plek op aarde. Steven Blaas woont met zijn vrouw en twee zoons in Dieren.

Meer over Steven Blaas

Activiteiten voor thuis en in de klas