Gek, Gaaf, Geweldig!

Tim Flannery

Het Groot-Niet-Te-Vermijden‒ Dierenfeitjes-Boek!

Gek, Gaaf, Geweldig! Niet eerder was een titel zó van toepassing op een boek! 256 kleurige bladzijden met het ene na het andere wonder uit de natuur. Je blijft je verbazen! Tim Flannery is een dierenexpert en ontdekkingsreiziger die al tientallen dieren heeft ontdekt die geen mens ooit eerder zag. Hij heeft het boek geschreven waar hij als kind altijd al van droomde. Een boek waar je je over blijft verbazen en dat je de meest bijzondere wonderen van de natuur laat zien. Flannery neemt je mee op reis over land, door bossen, woestijnen en graslanden, door de lucht en duikt met je het water in. Je leert welk insect tranen drinkt, wat adelaars eten, waarom een stinkdier strepen heeft – je ontdekt dieren die je wildste dromen overtreffen – je hoort verhalen over de avonturen die Flannery op zijn tochten beleefde – je komt, kortom, van alles te weten over honderden dieren! En alle verhalen en feitjes zijn ook nog eens vrolijk geïllustreerd door Sam Caldwell. Na het lezen van dit boek wil iedereen bioloog worden, of paleontoloog, of ecoloog… In ieder geval wordt elke lezer een natuurliefhebber. Want dit boek is onweerstaanbaar.

De Nederlandse vertaling van Gek, Gaaf, Geweldig! is mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van de Australia Council for the Arts.

Formaat: 26,1 x 19,7 cm | gebonden | prijs: € 24,99 | isbn: 9789047712244 | nur: 223

Auteur

Tim Flannery

Tim Flannery is een van de belangrijkste natuurwetenschappers ter wereld. Hij is zoogdierkundige, fossieldeskundige, milieukundige en klimaatactivist. Hij is zelfs de Klimaatcommissaris van Australië! Hij heeft al meer dan dertig boeken geschreven en presenteert natuurprogramma’s voor onder meer de BBC en Documentary Channel. Gek, Gaaf, Geweldig! was zijn eerste kinderboek.

Meer over Tim Flannery

Illustrator

Sam Caldwell

Sam Caldwelll is tekenaar en ontwerper. Hij studeerde schilderkunst aan de Edinburgh College of Art en woont nu in Glasgow. Zijn tekeningen verschijnen onder meer in The Guardian, The Independent en The Sydney Morning Herald. Hij studeerde schilderkunst aan de Edinburgh College of Art en woont nu in Glasgow. Zijn tekeningen verschijnen onder meer in The Guardian, The Independent en The Sydney Morning Herald.

Meer over Sam Caldwell
Jesse Goossens

Vertaler

Jesse Goossens

Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

Meer over Jesse Goossens

Activiteiten voor thuis en in de klas

Gek, Gaaf, Geweldig!