Winde Wildeling en het drakenei

Gill Lewis

In de Wildernis vervaagt de grens tussen werkelijkheid en fantasie

Achter de tuin van het huis waar Winde woont begint de Wildernis: een overwoekerd landgoed waar Winde en haar vrienden veranderen in de Wildelingen.

In dit nieuwe avontuur ontdekt Freddie, Windes broertje, achter in de tuin onder wat bladeren een paar babydraakjes. Die vondst leidt naar de geheime Drakentuinen waar draken op de loer liggen…

Ondertussen heeft een groep kinderen, de Berkenbasten, het kamp van Winde en haar vrienden ingenomen en ze willen het niet teruggeven. Dat betekent oorlog!

De waarheid achter de ‘draken’ gaat alle magie te boven. Winde en haar vrienden zullen alles op alles moeten zetten om de bijzondere dieren en hun omgeving te beschermen.

Een nieuw heerlijk verhaal over Winde Wildeling, een ode aan de natuur en de kinderfantasie.

Formaat: 14,3 x 21,5 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047714989 | nur: 283
Gill Lewis

Auteur

Gill Lewis

Gill Lewis heeft zowel in Engeland, waar ze woont, als in het buitenland gewerkt als dierenarts. Aan de Bath Spa University volgde ze de masteropleiding Schrijven voor Jongeren. In 2009 won ze de prijs voor meest veelbelovende auteur. Haar eerste kinderboek werd binnen een paar uur aangenomen door een uitgever. In haar verhalen verwerkt ze haar passie voor dieren en natuur, en de ervaringen die ze als dierenarts opdeed.

Meer over Gill Lewis

Illustrator

Rebecca Bagley

Rebecca Bagley studeerde grafisch ontwerp en kwam als assistent-ontwerper terecht bij een kinderboekenuitgeverij. Daar ontdekte ze haar passie voor kinderboeken. Inmiddels werkt ze als freelance illustrator en boekontwerper, voor onder andere Penguin Random House, Oxford University Press, Faber and Faber en het Museum of London.

Meer over Rebecca Bagley
Johanna Rijnbergen

Vertaler

Johanna Rijnbergen

Johanna Rijnbergen (6 juni 1993) studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Ze specialiseerde zich in de cultuur rond het fin de siècle en studeerde af op de vriendschappen tussen de schilders van de Haagse School en de Amsterdamse school met de Tachtigers. Met een groep jaargenoten richtte ze Noodlot op, een literaire cirkel waarbij gezamenlijk wordt gegeten, gedronken en over literatuur wordt gesproken, geheel in stijl van het fin de siècle (de foto bij deze biografie is haar profielfoto voor Noodlot). Al tijdens haar studie werkte Johanna als proeflezer voor diverse literaire uitgeverijen. Inmiddels is ze fulltime corrector, persklaarmaker en vertaler. Ze werkt het liefst van laat op de middag tot diep in de nacht. Als ze vastzit met een vertaling loopt ze het liefst door nachtelijk Amsterdam om haar hoofd vrij te maken en nieuwe inspiratie op te doen. Ze woont in Amsterdam met haar twee katten: Frederik en Louis.

Meer over Johanna Rijnbergen

Activiteiten voor thuis en in de klas

Winde Wildeling en het drakenei