Semper Sol

Marloes Morshuis

Het langverwachte, razend spannende vervolg op Quotum

De aarde is te vol. Om oorlog te voorkomen heeft de Wereldraad een quotum ingesteld: een maximum aantal inwoners per land. Er moeten mensen weg.
De Euro-Unie heeft een slimme truc bedacht om zonder bloedvergieten het quotum te halen: slinkers. Mensen in de slinkstand mogen maar zo weinig dat ze slechts voor de helft meetellen. Het leven van een slinker is zwaar, maar wie zich aan alle regels houdt, overleeft het quotum wel.
Hoewel... In Quotum werd al pijnlijk duidelijk dat ook in de Euro-Unie niemand zijn leven zeker is. En in Semper Sol ondervinden Axel, Tommy en Sunny dat de Angeli Terrae, de sinistere aardengelen die achter het quotum zitten, nog lang niet verslagen zijn. Integendeel. Angeli-marionet president Foxen laat een ijskoude wind door Europa waaien. Zelf ziet Foxen de toekomst van de Euro-Unie zonnig in, maar Axel, Tommy en Sunny weten dat er niet veel goeds in de schaduwen schuilt. Ze gaan tot het uiterste om de plannen van Foxen en de Angeli Terrae te dwarsbomen, maar het is moeilijk vechten als je niet weet wie je vrienden zijn – en wie je vijanden.

Marloes Morshuis heeft met Semper Sol een vervolg op Quotum geschreven dat nog spannender, verrassender en schrijnender is dan het eerste deel.

  • Gebonden Formaat: 14,3 x 21,5 cm Prijs: € 16,99 ISBN: 9789047713500 Nur: 284
  • E-boek Prijs: € 9,99 ISBN: 9789047750161 Nur: 284
Marloes Morshuis

Auteur

Marloes Morshuis

Marloes Morshuis veroverde de kinderboekenwereld met Koken voor de keizer, Borealis en De schaduwen van Radovar. Ook het tweeluik Quotum en Semper Sol weet veel lezers te boeien. Ze schrijft graag spannende verhalen die kinderen meenemen naar een andere wereld – en die ze tegelijk ook met andere ogen naar hun eigen wereld laten kijken. Haar werk is in verschillende talen vertaald. De schaduwen van Radovar en Quotum werden bekroond met een Vlag en Wimpel.

Meer over Marloes Morshuis

Activiteiten voor thuis en in de klas

Semper Sol