De Geest van het Besiendershuis

Marloes Morshuis

Wie eenmaal is verdwaald in dit huis...

Er doen wilde verhalen de ronde over Het Besiendershuis. Spannende verhalen. Spookverhalen. Maar niets daarvan is waar... toch?

Om dat te bewijzen dringen op een avond zes kinderen het huis binnen. Drie jongens en drie meisjes. Het is een beslissing die hun leven zal veranderen.

Ieder kind komt terecht in een andere tijd in Nijmegen: Sami belandt in de Bataafse opstand, Saar in de periode van Mariken van Nieumeghen, Mette in de Pest-epidemie, Dex aan het eind van de 19e eeuw, Caya in de Tweede Wereldoorlog en Mats raakt verzeild in de Piersonrellen in 1981. Alle zes hebben ze iets goed te maken...

Het Besiendershuis bestaat echt. Het staat al bijna 500 jaar vlak bij de Waalkade in Nijmegen. Een huis dat als een van de weinige overeind is gebleven in de stadse stormen – en dus een wormgat is waardoor je de geschiedenis in kunt kruipen. Maar kun je ook weer terug?

Marloes Morshuis schreef deze raamvertelling voor het interactieve project ‘De Geest van het Besiendershuis’ dat half oktober in Nijmegen van start gaat. Achter in het boek is van iedere periode waarin de – grotendeels waargebeurde – verhalen spelen een korte sfeerbeschrijving en uitleg opgenomen.

Formaat: 22,2 x 15,0 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047715153 | nur: 283
Marloes Morshuis

Auteur

Marloes Morshuis

Marloes Morshuis veroverde de kinderboekenwereld met Koken voor de keizer, Borealis en De schaduwen van Radovar. Ook het tweeluik Quotum en Semper Sol weet veel lezers te boeien. Ze schrijft graag spannende verhalen die kinderen meenemen naar een andere wereld – en die ze tegelijk ook met andere ogen naar hun eigen wereld laten kijken. Haar werk is in verschillende talen vertaald. De schaduwen van Radovar en Quotum werden bekroond met een Vlag en Wimpel.

Meer over Marloes Morshuis
Marc Suvaal

Illustrator

Marc Suvaal

Marc Suvaal is de zelfbenoemde dinosaurus van Lemniscaat: de Marcussaurus Rex. Sinds zijn eerste boek in vaste dienst bij Lemniscaat in 2002, Het zijn en het niet, heeft hij heel veel boeken gemaakt. Vooral als typograaf/grafisch vormgever, maar af en toe ook als illustrator. Hij studeerde vormgeving aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam en is in 1988 als vormgever in het boekenvak begonnen. Met Tangramkat van Maranke Rinck en Martijn van der Linden, waarvoor Marc de vormgeving deed, viel hij flink in de prijzen met een Zilveren Griffel en een Gouden Penseel - en het werd uitgeroepen tot een van de best verzorgde boeken van 2016!

Meer over Marc Suvaal

Activiteiten voor thuis en in de klas

De Geest van het Besiendershuis

Lees verder