De jongen achter in de klas

Onjali Raúf

Een jongen met een geheim, vier vrienden die willen helpen - de vluchtelingenkwestie vanuit een kinderperspectief

Achter in mijn klaslokaal stond vroeger een lege stoel. Nu zit er een nieuwe jongen. Hij heet Ahmet. Hij is negen jaar (net als ik), maar hij is heel raar. Hij praat nooit en lacht nooit en hij houdt niet van snoep – zelfs niet van citroenzuurtjes, die ik het allerlekkerst vind!
Maar toen kwam ik achter de waarheid: Ahmet is eigenlijk helemaal niet vreemd. Hij heeft zijn land moeten ontvluchten vanwege oorlog. Een echte oorlog, met bommen en vuur en kogels die mensen verwonden. En hoe meer ik over hem te weten kom, hoe meer ik hem wil helpen.
En daar komen mijn beste vrienden Josie, Michael en Tom om de hoek kijken. We hebben namelijk een plan…
gebonden | prijs: € 15,99 | isbn: 9789047711773 | nur: 282

Auteur

Onjali Raúf

Onjali Q. Raúf is een Engelse auteur en de oprichtster van de mensenrechtenorganisatie Making Herstory, die de mensenhandel in vrouwen en meisjes in Groot-Brittannië wil aanpakken. De jongen achter in de klas is haar debuut, waarvoor ze geïnspireerd raakte toen ze vluchtelingen in Calais en Duinkerken hielp. Ze schrijft onder meer voor The Guardian en levert bijdragen aan het BBC radioprogramma Pause for Thought.

Meer over Onjali Raúf

Illustrator

Pippa Curnick

Pippa Curnick studeerde illustratie aan de universiteit van Derby en illustreert prentenboeken en kinderboeken. Als ze niet schildert of tekent, wandelt ze met haar echtgenoot en hun baby door het Peak District, hun achtertuin.

Meer over Pippa Curnick

Vertaler

Tjalling Bos

Meer over Tjalling Bos

Activiteiten voor thuis en in de klas

De jongen achter in de klas