De strikt geheime geschiedenis van codes en codebrekers

Roy Apps

Leer ales over geheimtaal en ga er zelf mee aan de slag

Word een speurneus en kraak de codes in De strikt geheime geschiedenis van codes en codebreken. Ontdek hoe door de eeuwen heen geheime boodschappen zijn verstuurd, van de tijd van de oude Grieken tot in de Tweede Wereldoorlog. Lees waargebeurde verhalen over superslimme codemakers en codebrekers. Bekijk het werk van de allereerste programmeur ooit, en zie hoe het ontcijferen van codes leidde tot de ontwikkeling van de oercomputer. Leer hoe je in geheimtaal kunt praten, met onzichtbare inkt kunt schrijven en zelf berichten in code kunt verzenden. Maar let op: niet doorvertellen… het is geheim!
Formaat: 19 x 25 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047709510 | nur: 210
Roy Apps

Auteur

Roy Apps

Roy Apps schreef al meer dan tachtig kinderboeken, waarvan er vele werden bekroond. Hij heeft ook al meer dan honderd scripts voor televisieprogramma's gemaakt en won de speciale BAFTA Children's Film & Television Writers Award voor zijn bijzondere bijdrage aan kinderfilms en -televisie.

Meer over Roy Apps
Jesse Goossens

Vertaler

Jesse Goossens

Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

Meer over Jesse Goossens