Wildzoekers - In het bos

Maartje Kouwen

Word een Wildzoeker en ga op avontuur in het bos

Kim Merel en Maartje Kouwen bedachten de Wildzoekers. Een Wildzoeker is een kind van alle leeftijden dat graag naar buiten gaat, en waar het ook komt rondkijkt, ontdekt, speelt, leert en zich verwondert.

In het bos is het eerste boek in de serie, waarmee iedere Wildzoeker in elk seizoen het bos in kan gaan. Leer vogels, planten en dieren herkennen en leef je uit met de meer dan honderdzestig activiteiten in het boek waarbij je steeds meer over het bos ontdekt. Van het maken van katapulten, je richting bepalen aan de hand van de zon en het zoeken naar zaden tot racen met echte slakken, regenwormen voelen en bomen nadoen. Een boek dat ieder weekend en iedere vakantie in je tas moet zitten, zodat je je nooit meer hoeft te vervelen.

is het eerste boek in de serie, waarmee iedere Wildzoeker in elk seizoen het bos in kan gaan. Leer vogels, planten en dieren herkennen en leef je uit met de meer dan honderdzestig activiteiten in het boek waarbij je steeds meer over het bos ontdekt. Van het maken van katapulten, je richting bepalen aan de hand van de zon en het zoeken naar zaden tot racen met echte slakken, regenwormen voelen en bomen nadoen. Een boek dat ieder weekend en iedere vakantie in je tas moet zitten, zodat je je nooit meer hoeft te vervelen.

En nu naar buiten!

Formaat: 17 x 20,5 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047714576 | nur: 223
Maartje Kouwen

Auteur

Maartje Kouwen

Maartje Kouwen is bioloog. Jarenlang werkte ze als journalist en eindredacteur bij biologenvakblad Bionieuws. Ze schrijft als wetenschapsjournalist voor diverse tijdschriften en maakt podcasts en boeken over wetenschap. Ook gaf ze (kinder)lezingen, workshops voor het basisonderwijs en maakte ze een onderwijsblad. Als programmamaker bij de Universiteit Utrecht bedenkt en organiseert ze programma's om kinderen in aanraking te brengen met wetenschap.

Meer over Maartje Kouwen
Kim Veenman

Illustrator

Kim Veenman

Kim Merel Veenman is een bioloog die schrijft en illustreert. Dat doet ze al jaren voor onder meer de tijdschriften Roots Magazine, Buitenleven Magazine en National Geographic Junior. Ze wil met haar enthousiasme iedereen, jong én oud, de magie van de natuur doen ervaren. In haar werk komen verbeelding en realiteit samen. Daardoor zul je na het lezen (en kijken) de natuur om je heen voor altijd met andere ogen bekijken. Bij Lemniscaat verschenen haar prentenboekendebuut Ik vlieg! Met dieren in de lucht (onder de naam Kim Veenman) en Dit is... natuur!

Meer over Kim Veenman
Kim Merel

Illustrator

Kim Merel

Kim Merel Veenman is bioloog. Ze schrijft en illustreert al jaren voor onder meer de tijdschriften Zo Zit Dat, Roots Magazine, Buitenleven Magazine en National Geographic Junior. Bij Lemniscaat verscheen van haar hand onder de naam Kim Veenman haar prentenboekendebuut Ik vlieg! Met dieren in de lucht en onder de naam Kim Merel Dit is… natuur! en het boek dat ze met Maartje Kouwen maakte: Wildzoekers in het bos.

Meer over Kim Merel

Activiteiten voor thuis en in de klas

Wildzoekers - In het bos