Het viruslab

Richard Platt

Het viruslab

Een fascinerend boek om bij te griezelen en van te leren

Wie denk je dat het beste het verhaal over pandemieën en plagen kan vertellen? Precies! De ratten, vlooien, teken en andere akelige beestjes die ze overbrengen! En dat doen ze dan ook in dit boek.
Het is geweldig, gruwelijk, grappig en goor – dit hilarisch geïllustreerde boek dat zo wemelt van de feitjes als een grieppatiënt van de ziektekiemen. Van de builenpest en lepra tot malaria en corona leer je alles over de drie ziekmakers: protisten, bacteriën en virussen.
Je ontdekt hoe ze schade aanrichten, welke vormen ze aannemen, wat de gevaren zijn van een wereld waar iedereen maar rondreist – en hoe wij als mensen tegen al die ziektes vechten.
Een fascinerend boek om bij te griezelen en om van te leren.
Formaat: 23,7 x 26,8 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047713562 | nur: 210
Richard Platt

Auteur

Richard Platt

Richard Platt heeft al meer dan honderd non-fictie-boekengeschreven, met name voor kinderen. Hij won onder meer de Blue Peter Book Award for Best Book with Facts en is een van dezeer weinigen die met een non-fictie-boek de Greenaway Medalin de wacht sleepte. Bij Lemniscaat verscheen van zijn hand Over alles en Een wereld vol ontdekkingen. WWW.RICHARDPLATT.CO.UK

John Kelly

Illustrator

John Kelly

John Kelly is illustrator, schrijver en vormgever. Hij werkt voor allerlei uitgevers en filmmaatschappijen en werd al twee keer genomineerd voor de prestigieuze Kate Greenaway Medal. Het viruslab is zijn eerste boek bij Lemniscaat.