Komt een filosoof bij de dokter

Thomas Cathcart

Een kennismaking met de filosofie in 101 grappen

Humor en filosofie zijn broer en zus. Filosofen zetten je op het verkeerde been om je op een andere manier te laten denken, en humoristen doen precies datzelfde, maar dan anders. Met grappen en moppen gaan Thomas Cathcart en Daniel Klein filosofische begrippen te lijf. Ze hebben over alle stromingen en thema’s van de filosofie wel een of meerdere grappen voorhanden die feilloos aangeven waar het eigenlijk om gaat. Kom erachter wat existentialisme is (wat is de overeenkomst tussen Hegel en Bette Midler?), de filosofie van taal (hoe vertel je hoe het voelt om met Halle Berry op een onbewoond eiland te stranden?), feministische filosofie (waarom is een man uiteindelijk altijd een man?), en nog veel meer… Deze prachtige editie, met illustraties in twee kleuren en een verklarende woordenlijst achterin, is om in stilte te lezen, maar ook om er hardop bij te lachen.
Formaat: 14,3 x 21,5 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047710318

Auteur

Thomas Cathcart

Thomas Cathcart studeerde filosofie aan Harvard en bracht het grootste deel van zijn leven door in de gezondheidszorg. Hij leidde onder meer een opvanghuis voor mensen met hiv/aids.

Meer over Thomas Cathcart
Daniel Klein

Auteur

Daniel Klein

Daniël Klein studeerde filosofie aan Harvard en richtte zich na zijn studie op het schrijven van teksten voor cabaretiers.

Meer over Daniel Klein