Lupus

Joan de Ruijter

Een idealistische universiteit vormt het middelpunt van een machtsstrijd

Tot haar grote verbazing wint Puck een essaywedstrijd en daarmee toelating tot Rousseau, een nieuwe prestigieuze filosofie-universiteit in de bergen van Spanje. Daar gaat een nieuwe wereld voor haar open. Ze raakt bevriend met de tegendraadse Charles uit België en de openhartige Bulgaars-Turkse Sinem, en dompelt zich onder in het academische leven.
Maar al snel ontdekt ze dat er iets broeit. Wanneer Puck en haar vrienden door de rector worden gevraagd om een onafhankelijke universiteitskrant op te richten, wordt de sfeer al snel grimmiger. Wie trekt er eigenlijk aan de touwtjes op Rousseau?

Joan de Ruijter schreef een filosofische thriller voor jongeren die doet denken aan Jostein Gaarder en Donna Tartt. Een roman waarin alle waarheden over democratie op losse schroeven komen te staan.

gebonden | prijs: € 17,99 | isbn: 9789047713272 | nur: 285
Joan de Ruijter

Auteur

Joan de Ruijter

Joan de Rujter is filosofiedocent aan het 4e Gymnasium in Amsterdam en schrijfster. Lupus is haar romandebuut. Het verhaal sluit aan bij het boek Denken over democratie, dat de komende jaren op de havo zal worden gebruikt ter voorbereiding op het eindexamen filosofie.

Meer over Joan de Ruijter