Mona Lisa en de anderen

Alice Harman

De beroemdste meesterwerken vertellen hun eigen verhaal

In dit humoristische boek stellen de beroemdste kunstwerken zich persoonlijk aan je voor. Mona Lisa bijvoorbeeld. Maar ja, dan heb je het wel meteen over de superdiva van het stel, die in het Louvre haar eigen wachtrij heeft. Daar zijn de andere meesterwerken niet blij mee… Zij vertellen je waarom zij het net zo waard zijn om gezien te worden als die Mona Lisa!

Napoleon Bonaparte neemt je mee achter de schermen van zijn eigen kroning. De Venus van Milo legt uit wat er met haar ontbrekende armen is gebeurd. De zittende schrijver roddelt over de oude Egyptische koninklijke familie en Mona Lisa herself onthult dat er meer achter haar portret zit dan haar mysterieuze glimlach.

De vrolijke verhalen van Alice Harman zijn op grappige wijze geïllustreerd door niemand minder dan Quentin Blake.

Formaat: 21,6 x 27,9 cm | gebonden | prijs: € 15,99 | isbn: 9789047715795 | nur: 217

Auteur

Alice Harman

Alice Harman is schrijver en kinderboekenredacteur. Ze heeft al meer dan veertig kinderboeken geschreven over onderwerpen die uiteenlopen van kunst tot ruimtevaart. Daarnaast heeft ze talloze boeken voor kinderen en volwassenen geredigeerd of er op een andere manier aan bijgedragen, zoals aan het bij Lemniscaat verschenen boek Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst?

Meer over Alice Harman
Quentin Blake

Illustrator

Quentin Blake

Quentin Blake (Groot-Brittannië, 1932) studeerde Engelse taal- en letterkunde in Cambridge en volgde later in Londen een opleiding illustreren.Eind jaren veertig begon hij cartoons te maken voor verschillende tijdschriften. Sinds 1960 illustreert hij kinderboeken en maakt hij tekeningen voor de Britse televisie. Het bekendst werd Blake met zijn - vaak humoristische - illustraties voor de boeken van Roald Dahl. Daarnaast maakte hij een aantal prentenboeken, waarvoor hij ook zelf de tekst schreef.Blake viel met zijn illustraties in Engeland herhaaldelijk in de prijzen. In Nederland werd zijn werk bekroond met een Zilveren Penseel en een Vlag en Wimpel.

Meer over Quentin Blake
Sandra Hessels

Vertaler

Sandra Hessels

Sandra Hessels studeerde Engelse taal- en letterkunde aan de Universiteit Leiden en zag in 2006 haar eerste boekvertaling verschijnen: een verhaal van een tv-serie waar ze toevallig ook nog eens enorm fan van was (lees: is). Met inmiddels meer dan 200 boekvertalingen op haar naam werkt ze vrolijk verder aan uiteenlopende vertaalprojecten, waaronder Mona Lisa en de anderen en Elk einde is een nieuw begin (voorjaar 2024) voor Lemniscaat.

Meer over Sandra Hessels

Activiteiten voor thuis en in de klas

Mona Lisa en de anderen