Polder

Eva Moraal

35 dieren uit de polder stellen zich aan je voor

Na haar verblijf in het Hoge Noorden, waar Marieke ten Berge haar inspiratie haalde voor haar prenten in Noord, trekt ze nu de polder in.
In haar kenmerkende stijl en de schitterende kleuren uit de natuur portretteert ze 35 dieren, van de grutto en de laatvlieger tot de das en de ringslang.
Eva Moraal geeft de dieren hun stem.

Wist je dat:
* gierzwaluwen de eerste twee jaar van hun leven met geen poot de grond aanraken?
grutto’s kunnen vliegen met een snelheid van 130 km/u?
* de uitdrukking ‘stinken als een bunzing’ komt van de  stinkende vloeistof die bunzingen een halve meter ver kunnen spuiten als ze zich bedreigd voelen?
* konijnen niet kunnen zweten?
* een volwassen egel achtduizend stekels heeft?
 

Ontdek dit – en nog veel meer – in Polder!


Formaat: 30,3 x 21,7 cm | gebonden | prijs: € 19,99 | isbn: 9789047713821 | nur: 223
Eva Moraal

Auteur

Eva Moraal

Eva Moraal is auteur en parttime directeur van het Comeniusmuseum. Ze is gepromoveerd historica en publiceerde verschillende verhalen. Wanneer ze niet in een boek is verdiept, is ze graag buiten in de natuur, waar ze het liefst op rotsen klimt.  

Meer over Eva Moraal
Marieke ten Berge

Illustrator

Marieke ten Berge

Marieke ten Berge is opgeleid als ontwerper bij een trendbureau in de home- en decoratiebranche. Haar grote liefde is illustreren in de breedste zin van het woord. Ze woont in een oude boerderij, en waar vroeger koeien stonden werkt ze nu aan kinderboeken. De natuur is Mariekes belangrijkste inspiratiebron.Vorig jaar verscheen haar schitterende non-fictietitel Noord met teksten van Jesse Goossens, en het prentenboek Ei moet uit dat ze met Mariken Jongman maakte. Dit voorjaar verscheen Kleur, haar eerste eigen prentenboek.

Meer over Marieke ten Berge

Activiteiten voor thuis en in de klas

Polder

Kleurplaten

Kleurplaten bij dit boek

Polder