De olifant

Jenni Desmond

Word verliefd op olifanten in dit schitterende non-fictieprentenboek

De blauwe vinvis en De ijsbeer gingen De olifant voor in de prachtige serie dierenprentenboeken die Jenni Desmond aan het opbouwen is. Met De ijsbeer won ze al de New York Times Best Illustrated Award en waarschijnlijk moet voor dit boek een aparte prijs worden uitgevonden, want het is nóg mooier.
Samen met een jongen  leert de lezer van alles over deze bijzondere natuurreus die altijd op zijn tenen loopt. Ontdek hoe hij leeft in Afrika en Azië en hoe fantastisch hij kan horen – hij weet het als zich 10 kilometer verderop andere olifanten bevinden. En net als wij links- of rechtshandig zijn, zijn olifanten links- of rechtstandig.
Maar vooral zal iedereen zich vergapen aan de schoonheid van dit majestueuze dier, dat Jenni Desmond op ongekende wijze weet te vangen.

gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047709763 | nur: 223
Jenni Desmond

Auteur & Illustrator

Jenni Desmond

Jenni Desmond studeerde Engels, kunstgeschiedenis én kinderboekillustratie. Met haar debuut Red Cat, Blue Cat won ze in 2013 de Cambridgeshire Picture Book Award. Bij Lemniscaat verschenen van haar hand onder meer Zoevende Zebra, Alberts boom, De ijsbeer, De olifant en het met een Vlag & Wimpel bekroonde De blauwe vinvis. Samen met Amy Hest maakte ze De nacht van de vallende ster.

Meer over Jenni Desmond
Jesse Goossens

Vertaler

Jesse Goossens

Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

Meer over Jesse Goossens