Zo voelt het om een vogel te zijn

Tim Birkhead

Vogels zijn de wonderlijkste, grappigste, meest bijzondere dieren op aarde

Heb je je weleens voorgesteld hoe het zou zijn om te vliegen? Of om hoog in de bomen te leven? Misschien heb je je weleens afgevraagd wat vogels doen als niemand kijkt…
Vogels kunnen zich op heel bijzondere – en eigenaardige – manieren gedragen. Raven houden bijvoorbeeld van spelen. In de winter sleeën ze op hun buik over besneeuwde daken naar beneden, steeds sneller en sneller. Patrijzen zijn slim en weten precies hoe ze hongerige vossen moeten misleiden: de moeder doet alsof haar vleugel gebroken is en leidt de vos van haar jongen af… en gaat er dan op het laatste moment vandoor. En honingspeurders helpen mensen de zoetste traktatie in het bos te vinden: honing.
Dit zijn nog maar een paar van de ongelofelijke verhalen die je in dit boek vindt. Door de fascinerende feitjes en speelse verhalen van ornitholoog Tim Birkhead en levendige, karaktervolle illustraties van Catherine Rayner ontdek je hoe het voelt om een vogel te zijn.

Formaat: 31,1 x 24,5 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047715221 | nur: 223

Auteur

Tim Birkhead

Tim Birkhead is een Britse ornitholoog (vogeldeskundige) en hoogleraar gedrag en evolutie aan de Universiteit van Sheffield. Voor zijn onderzoek naar vogels, evolutie en voortplanting won hij al talloze prijzen. Hij schreef verschillende lovend ontvangen boeken over vogels voor volwassenen tot hij de handen ineensloeg met Catherine Rayner voor zijn eerste kinderboek over vogels: Zo voelt het om een vogel te zijn.

Meer over Tim Birkhead

Illustrator

Catherine Rayner

Catherine Rayner is een Britse auteur en illustrator. Ze studeerde aan het Leeds College of Art en het Edinburgh College of Art. In 2009 won ze de prestigieuze Kate Greenaway Medal – en werd vervolgens nog vier keer genomineerd. Haar Krrrr... okodil! was Prentenboek van het Jaar 2014.

Meer over Catherine Rayner
Steven Blaas

Vertaler

Steven Blaas

Steven Blaas (3 maart 1986) werkt als boswachter natuurbeheer in de Veluwezoom. Hij volgde de opleiding Bos- en Natuurbeheer, naar eigen zeggen omdat hij niet kon kiezen tussen alle mogelijke natuuropleidingen. Toen zijn vrouw voor de eerste keer zwanger werd, inmiddels dertien jaar geleden, begon hij natuurboeken voor kinderen te verzamelen. Daarin kwam hij zoveel fouten tegen dat hij zich bij verschillende uitgevers aanmeldde als corrector voor natuurboeken. Bij Lemniscaat is hij inmiddels de vaste vertaler van de titels in de imprint Lemniscaat Natuurlijk! Als hij niet vertaalt of werkt, is hij met zijn zoons Johan en Willem te vinden op de Posbank, waar ze wandelen, hutten bouwen, bomen klimmen en andere avonturen beleven. Volgens Steven is de Posbank de mooiste plek op aarde. Steven Blaas woont met zijn vrouw en twee zoons in Dieren.

Meer over Steven Blaas