Alberts boom

Jenni Desmond

Een verhaal over angst en vriendschap van de maakster van De blauwe vinvis en De ijsbeer

De beer Albert heeft een lievelingsboom, waarin hij graag op een tak ligt. Als de lente aanbreekt, gaat hij snel op weg om zijn boom te begroeten. Maar dan gebeurt er iets wat hij nog niet eerder heeft meegemaakt. Zijn boom huilt. Wat is er aan de hand? Met de hulp van andere dieren uit het bos probeert hij de boom te troosten. Maar niets helpt. Tot Albert zijn boom een beren -knuffel geeft en heel zachtjes vraagt wat er aan dehand is. Dan volgt een bijzondere verrassing...

Op Desmonds eigen bekoorlijke wijze is te zien hoe Albert langzaam maar zeker wanhopig wordt tijdens zijn pogingen zijn boom stil te krijgen. De blijdschap als alles goed komt - en er een onverwachte vriendschap ontstaat - is hartverwarmend.

Dit verhaal laat kinderen zien dat je soms alleen maar bang bent omdat je iets niet kent - en dat, alsje verder durft te kijken, er een prachtige wereld voor je opengaat. 

Formaat: 23 x 27 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047707622 | nur: 273
Jenni Desmond

Auteur & Illustrator

Jenni Desmond

Jenni Desmond studeerde Engels, kunstgeschiedenis én kinderboekillustratie. Met haar debuut Red Cat, Blue Cat won ze in 2013 de Cambridgeshire Picture Book Award. Bij Lemniscaat verschenen van haar hand onder meer Zoevende Zebra, Alberts boom, De ijsbeer, De olifant en het met een Vlag & Wimpel bekroonde De blauwe vinvis. Samen met Amy Hest maakte ze De nacht van de vallende ster.

Meer over Jenni Desmond
Jesse Goossens

Vertaler

Jesse Goossens

Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

Meer over Jesse Goossens