Een heel bijzonder meisje
Anna van Praag
Een onthullend verhaal over opgroeien in een sekte
Ze noemen zichzelf Casa Nostra en ze hebben hun eigen vakantie-eiland in Italië. Een groep succesvolle mensen die samen werken en feesten, verbonden door één vrouw: de mooie, onbetwiste leidster Sofía.
Alicia is elf als haar ouders zich aansluiten en vanaf dat moment begint haar dubbelleven. Onder de allesomvattende vleugels van Sofía leert ze de liefde kennen en het leven vieren - alles één groot avontuur. Dat er af en toe ook onverklaarbare en zelfs gevaarlijke dingen gebeuren bij Casa Nostra neemt ze voor lief.
Totdat haar wonderland van de ene dag op de andere ophoudt te bestaan. Alicia vindt zichzelf terug tussen de brokstukken van haar eerder nog zo perfecte leven. In haar gedachten schrijft ze Sofía een lange brief die de vorm aanneemt van een droomachtige stroom van herinneringen.
Boekwijzer interviewde Anna van Praag over haar schrijverschap en Een heel bijzonder meisje. Lees het interview op Boekwijzer.com

Auteur
Anna van Praag
Anna van Praag schrijft jeugdboeken, blogs, columns en artikelen voor kranten en tijdschriften. Ze publiceerde al meerdere kinder- en jeugdboeken en maakte naam met haar detectiveserie over Isabel Snoek en haar jeugdroman Nooit meer lief. Bij Lemniscaat verschenen van haar hand Kom hier, Rosa, Een heel bijzonder meisje, Noorderlicht en een herziene uitgave van Het heksenhotel.www.annavanpraag.nl
Meer over Anna van PraagPodcasts
Een nieuw boek én het jubileum van 20 jaar schrijver zijn. Dan kom je niet onder een gesprekkie uit. Sebastiaan zit met Anna aan tafel om over haar Jona te praten: haar nieuwe boek. Over waar de inspiratie vandaan kwam, welke lagen erin zitten, hoeveel er van haarzelf in zit en ga zo maar door. Maar er wordt niet alleen over Jona gepraat, hoor.
Ben ik een nepjood?
Anna van Praag schreef een jeugdroman over een joods kind: Jona. Dat bracht haar tot de vraag: hoe joods ben ik zelf eigenlijk? Niet joods opgevoed, geen joodse moeder. Maar er is wel een voorvader: Marcus, die in de zeventiende eeuw naar Amsterdam kwam als stamvader van een grote joodse familie. In deze podcast loopt Anna door joods Amsterdam, herinnert ze zich haar jeugd waarin ze dolgraag joods wilde zijn en voert een indringend gesprek met haar vader, die dat juist niet wilde. Op de achtergrond klinkt steeds luider de stem van de voorvader.
Tekst: Anna van Praag
Spel: Kees Hulst
Gespreksregie en opnameleiding: Lieven Heeremans
Montage: Mina Etemad
Scriptcoaching: Aletta Becker
Mixage: Geert Vlieger
Assistentie: Bloem van der Linde
Opgenomen in de podcastwerkplaats van de Tolhuistuin, met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst