Jona

Anna van Praag

Draagt de grootmoeder van Jona een geheim met zich mee?

Welke geheimen schuilen er achter herinneringen?

Jona woont met zijn vader en grootmoeder in een Amsterdams hofje. Ze leiden een rustig en teruggetrokken leven, met als terugkerend patroon hun joodse rituelen.
Maar als Jona voor zijn profielwerkstuk gekoppeld wordt aan de flapuit Elin en de eigengereide Lucas, komt zijn leven op zijn kop te staan. Het onderwerp van dit profielwerkstuk is namelijk Jona’s grootmoeder. Ze heeft beginnende alzheimer en praat steeds over haar geliefde Simon – terwijl Jona nog nooit van een Simon heeft gehoord. Is Simon een bestaand persoon, een echte herinnering of een waandenkbeeld dat door haar dementie wordt veroorzaakt?
Jona’s vader is niet blij met alle aandacht voor zijn zwakke, oude schoonmoeder en maakt zich zorgen over haar gezondheid. Of zit er meer achter?
De spanningen lopen steeds hoger op...

Anna van Praag schreef een indringende jeugdroman over herinneringen, afkomst en familie.

  • Gebonden Prijs: € 15,99 ISBN: 9789047715184 Nur: 285
  • E-boek Prijs: € 9,99 ISBN: 9789047750918 Nur: 285
Anna van Praag

Auteur

Anna van Praag

Anna van Praag schrijft jeugdboeken, blogs, columns en artikelen voor kranten en tijdschriften. Ze publiceerde al meerdere kinder- en jeugdboeken en maakte naam met haar detectiveserie over Isabel Snoek en haar jeugdroman Nooit meer lief. Bij Lemniscaat verschenen van haar hand Kom hier, Rosa, Een heel bijzonder meisje, Noorderlicht en een herziene uitgave van Het heksenhotel.www.annavanpraag.nl

Meer over Anna van Praag

Activiteiten voor thuis en in de klas