In soutane op de motor

Don Goossens

In soutane op de motor

Waarom zet iemand zijn gezondheid op het spel om het leed van melaatsen in India te verzachten? Wat doet een missiezuster in een krot met een lekkend dak tussen de prostituees in Brazilië? Hoe brengt een missionaris het op om terug te keren naar het Afrikaanse land waar hij voor een vuurpeloton heeft gestaan?

In hun eigen bewoordingen nemen de oud-missionarissen en missiezusters de lezer in dit rijk geïllustreerde boek mee naar onder meer het Congo in de tijd van de onafhankelijkheidsstrijd, de landkrakingen in Brazilië, de strijd tegen de cargocults op de Filippijnen en de opmerkelijke gebruiken die zij tegenkwamen in de binnenlanden van Afrika, Azië en Latijns-Amerika...
Hun levensverhalen - kleurrijk en vol exotische details - getuigen van passie voor het leven, geloof en bezieling, liefde voor de mensen die hun pad kruisten.

Met een voorwoord van Broeder Martinus, voorheen bisschop Muskens.

...De eerste dagen na zo'n staatsgreep droeg ik mijn soutane op de motor om iedereen te laten zien: "Ik ben van de Kerk."

Formaat: 19,5 x 21,5 cm | gebonden | prijs: € 29,99 | isbn: 9789047701248 | nur: 740
Don Goossens

Auteur

Don Goossens

Don Goossens (1940) maakte tot zijn zevenentwintigste deel uit van de kloostergemeenschap Broeders van Liefde. Na zijn uittreding stichtte hij een gezin. Zijn werkzame leven bracht hij door in alle geledingen van het onderwijs: van onderwijzer op een basisschool tot teamleider op een lerarenopleiding.

Meer over Don Goossens
Jesse Goossens

Auteur

Jesse Goossens

Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

Meer over Jesse Goossens