Onze tijd op aarde

Lily Murray

Ontmoet de meest bijzondere dieren tijdens hun zeer korte of oneindig lange leven

Ieder dier heeft een eigen levensduur. De eendagsvlieg houdt het, zoals zijn naam al zegt, hooguit een dag uit, terwijl de onsterfelijke kwal (als hij niet opgevreten wordt) eeuwig kan leven.

Dit boek viert de levens van de meest uiteenlopende dieren, beginnend bij de kortste levens en eindigend bij de langste. Leer alles over de ongelofelijke monarchvlinder, de mysterieuze axolotl, de reusachtige Galapagosschildpad en nog veel meer dieren in dit oogverblindend mooie boek met illustraties van de veelgeprezen kunstenaar Jesse Hodgson.

In een tijd waarin het laatste uur voor veel diersoorten lijkt te zijn geslagen, is het belangrijker dan ooit om de diversiteit en de schoonheid van het leven in te zien.


gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047714590

Auteur

Lily Murray

Lily Murray groeide op zonder veel mensen om zich heen. Ze bracht het grootste deel van haar tijd door met praten met dieren en verhalen verzinnen. Als volwassene doet ze dat nog steeds. Ze schrijft nu boeken voor kinderen, zowel fictie als non-fictie.

Meer over Lily Murray

Illustrator

Jesse Hodgson

Jesse Hodgson studeerde illustratie aan de University of West England in Bristol, waar ze tegenwoordig woont en werkt. In haar eigen woorden: ‘Ik haal mijn inspiratie uit de natuur en probeer zo veel mogelijk naar het leven te tekenen (…) Ik geniet ervan om sympathieke en grappige karakters neer te zetten en merk dat ik vaak tegen mijn tekeningen praat alsof ze leven.’

Meer over Jesse Hodgson
Steven Blaas

Vertaler

Steven Blaas

Steven Blaas (3 maart 1986) werkt als boswachter natuurbeheer in de Veluwezoom. Hij volgde de opleiding Bos- en Natuurbeheer, naar eigen zeggen omdat hij niet kon kiezen tussen alle mogelijke natuuropleidingen. Toen zijn vrouw voor de eerste keer zwanger werd, inmiddels dertien jaar geleden, begon hij natuurboeken voor kinderen te verzamelen. Daarin kwam hij zoveel fouten tegen dat hij zich bij verschillende uitgevers aanmeldde als corrector voor natuurboeken. Bij Lemniscaat is hij inmiddels de vaste vertaler van de titels in de imprint Lemniscaat Natuurlijk! Als hij niet vertaalt of werkt, is hij met zijn zoons Johan en Willem te vinden op de Posbank, waar ze wandelen, hutten bouwen, bomen klimmen en andere avonturen beleven. Volgens Steven is de Posbank de mooiste plek op aarde. Steven Blaas woont met zijn vrouw en twee zoons in Dieren.

Meer over Steven Blaas

Activiteiten voor thuis en in de klas

Onze tijd op aarde