Groene Planeet. The Green Planet

Leisa Stewart-Sharpe

Het kinderboek naar de baanbrekende serie van David Attenborough

Recht onder je voeten, en overal om je heen, strijden planten tegen hun vijanden en proberen ze dieren te verleiden om voor hen te werken. Van de boom in het park tot het onkruid tussen de stoeptegels: planten zijn veel bijzonderder dan je op het eerste gezicht zou zeggen – en we zijn afhankelijk van ze, voor iedere ademteug en elke hap voedsel die we binnenkrijgen. Reis mee door tropische regenwouden en over woestijnen, onder water en door bossen, en ontmoet de poep-etende bekerplant, een oogverblindende regenboogrivier, een waterlelie die een keverfeestje houdt, en kijk in de betoverende bek van een venusvliegenvanger.
Formaat: 24 x 29 cm | gebonden | prijs: € 16,99 | isbn: 9789047713647 | nur: 223
Leisa Stewart-Sharpe

Auteur

Leisa Stewart-Sharpe

Leisa Stewart-Sharpe werkte als journalist voor ze kinderboekenschrijfster werd – nu schrijft ze non-fictie- en prentenboeken. Tijdens haar jeugd in Australië werd ze verliefd op de natuur en op de verhalen over de vreemde wezens die de wereld bevolken.

Meer over Leisa Stewart-Sharpe

Illustrator

Emily Dove

is illustrator, schrijfster en natuurgids. Ze wil met haar illustraties mensen van alles leren over de natuur, in de hoop dat ze net zo enthousiast worden als zijzelf.

Meer over Emily Dove
Jesse Goossens

Vertaler

Jesse Goossens

Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

Meer over Jesse Goossens

Activiteiten voor thuis en in de klas

Groene Planeet. The Green Planet