In Transit

Margaretha van Andel

Een toekomstroman over (mede)menselijkheid

Het is het jaar 2275. Rheyn -71 en Levya C-35 hebben hun studies afgerond en staan voor de volgende fase in hun levensplan: het Bezinningsjaar. Hoewel ze worden geacht serieus na te denken over de toekomst, beschouwen ze deze periode, net zoals de meeste jongeren, als een vakantie. Ze besluiten een illegale uitstap te maken naar het reservaat van de raadselachtige grauwers, een sterk op mensen lijkende apensoort.

Deze tocht heeft ingrijpende gevolgen, zowel voor de beide jongens als voor de grauwer die hun pad kruist. Een grauwer die veel meer op hen lijkt dan hen lief is en die zelfs een naam heeft.

Aag.

De toekomst waarin Levya en Rheyn geloofden wankelt, net zoals het verleden van Aag. Alle drie moeten ze op zoek naar een nieuw houvast. Maar is dat er nog?

Margaretha van Andel vertelt vanuit Rheyn, Levya en de grauwer Aag het verontrustende verhaal over een wereld waar we mogelijk met zijn allen op afstevenen. Een wereld waarin de mens zichzelf herschept, maar zijn menselijkheid verliest.

‘Wat?’ Levya was meteen klaarwakker geweest. ‘Homo sapiens? Waren grauwers vroeger mensen? Wauw! Daar ben ik nooit iets over tegengekomen in de archieven. Wat gek.’

'Stel dat het de mens inderdaad lukt zijn leven te verlengen. Dan lijkt het me niet dat die extra jaren blindelings aan iedere wereldbewoner worden uitgedeeld. Ik vermoed dat er dan heel snel een huiveringwekkende selectieprocedure op gang komt.' Hebban interviewde Margaretha van Andel over In transit.

Formaat: 14,3 x 21,5 cm | paperback | prijs: € 16,99 | isbn: 9789047707875 | nur: 285
Margaretha van Andel

Auteur

Margaretha van Andel

Margaretha van Andel werd in Noord-Brabant geboren, verbleef langere tijd in onder meer China en Pakistan en woont nu op het Friese platteland. Ze is inmiddels fulltime schrijver en vertaler. Ze publiceerde titels voor verschillende leeftijden. Bij Lemniscaat verschenen van haar hand Transit, Ik, Verhalen van de Fladdertak en meerdere vertalingen, zoals van De tovenaar van Oz, De geheime tuin, Noordse mythen en Een jurk met zakken.

Meer over Margaretha van Andel