Spuitende slagaders en overstromende oceanen

Jesse Goossens

Een vrolijk aanpakboek bij grote en kleine rampen – met een voorwoord van Prinses Margriet

In mei bestaat het Rode Kruis in Nederland 150 jaar. Iedereen is op de hoogte van het levensreddende werk dat deze stichting wereldwijd verricht. Maar wat kun je zelf? Thuis of in de buurt? Jesse Goossens schreef een handleiding bij vierendertig grote en kleine rampen voor iedereen van negen jaar en ouder, én ze verzamelde grappige, griezelige en geweldige weetjes over alle mogelijke catastrofes. Want weet jij hoeveel botten je kunt breken? Hoe je moet reanimeren? Wat de grootste aardbeving ooit was? Hoe je kunt merken dat er een bosbrand aankomt? En hoeveel bloed er in je lijf zit?

Linde Faas ging op deze weetjes los en maakte er een spetterend, vrolijk geheel van: een boek dat een plezier is om door te bladeren én een onmisbaar naslagwerk voor alle kinderen – jong en oud – die anderen willen helpen en de wereld wat mooier willen maken. Een deel van de opbrengst van het boek wordt geschonken aan het Rode Kruis.
  • Gebonden Formaat: 21 x 25 cm Prijs: € 16,99 ISBN: 9789047709343 Nur: 210
  • Gebonden Formaat: 21 x 25 cm Prijs: € 5,00 ISBN: 9781788070140 Nur: 210
Jesse Goossens

Auteur

Jesse Goossens

Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

Meer over Jesse Goossens
Linde Faas

Illustrator

Linde Faas

Linde Faas studeerde cum laude af aan de kunstacademie van Breda. Ze werkt als animator van tekenfilms en als kunstenares, en internationaal als illustrator. Ze is de vaste illustrator van Pieter Koolwijk en maakte eerder haar eigen prentenboeken Ik neem je mee, De jongen en de walvis en Waar is Grote Broer?InspiratieLinde woont in Noorwegen en haalt haar inspiratie uit de ongerepte natuur van het hoge noorden.

Meer over Linde Faas

Activiteiten voor thuis en in de klas

Spuitende slagaders en overstromende oceanen

Media